tirsdag 16. august 2011

Fole te tur og fole te bussstyr

Jeg har hatt "husmor"ferie hos Nina i paradiset. Nesten en uke Nesjestranda, paradishage og butikk. Lite  unger også. Nesten bare lille Leon som surret rundt bena våre og vannet plantene vi hadde plantet. Kjekk liten kar ja.:) Nina var en kjapp tur innom vakre trøndelag på Mandag, også innom meg og  overnattet. Hun hadde ikke sett nyhuset og nyhagen så det ble spennende å se hva hun syntes. Jeg  løp jo jo i vrooom mente i  flere dager vel vitende at damen kom til å knipse bilder. Hvilket hun jo også gjorde. Typisk nok  så hadde det hølja ned  i flere dager, sommeren i det hele tatt begredelig så det hagen så ut som ei drukna katt i verste vestlandsstormen.Usj. Jaja ikke noe å gjøre med det. Artig læll! Dessuten hadde jeg og gemalen laget til en overaskelse til damen. Den tenker jeg  hun skal få fortelle  om selv. Hun knakk fullstendig sammen i latter det er sikkert og vist. :))
På Tirsdag satte vi snuten mot Nesjestranda, veeeeeeell skulle bare......i mente det og. Først måtte vi innom containergirl på Stjørdal. Nina hadde  ikke vært der, så selv om det var nordover  motsatt vei av  hvor vi skulle startet vi med det, så en bruktbutikk i hommelvik og sjalvklart!! Et gartneri, hagegale som vi begge to er. 1000 åpne dager ventet på Søndag ( i går) og vi skulle da fikse paradishagen kan skjønne.
Nå skal det sies at både jeg og Nina er kjent for  å ha mark i rompa og fyke rundt å gjøre veldig  mye på svært kort tid  hver for oss, og at de fleste ikke skjønner hvordan vi rekker det. Nå var vi sammen om fykinga. Hehe:)

Ingen går tomhendte ut fra hverken Containergirl eller gartneriet vi var på, jupp bilen var full den, og en skulle tru en ikke kunne få plass til mere. 
Nina: "Forræstn du. I ska bare en liten tur nedi Orkla i på veien ned." Jeg så slett ikke ut som et spørsmål, faktisk jeg ble overhodet ikke overasket. Det er nemlig ingen hemmelighet at Nina har en stein fetisme, eller stæængal som hun sier selv."Stænfine stæææna...."  Disse bruker hun i hagen sin til kanting og  pynt, og jeg mistenker at det eneste hun savner fra trøndelag ( nå ja bortsett fra meg da hehe..) er de fine stæææænan.
Så etter kjapp middag  på Ikea og møte med min kjære som hadde knabbet bankkortet mitt !??!  Smart når  jeg skal på tur. (straffen ble en tur på parkeringsplassen på Ikea, straff nok til han det hehe. ) Så bars det til Orkdalen og Orkla. Her skulle det  plukkes stæææna!!!!


Og så længe stænan e fin så spille det ingen rolle om det øse rægn eller om man faktisk har på høyhælte sko (meg) og cream hettejakke i rosa ( begge) Nåkka så lækkert! Vi flira å fnisa ja som bare to jenter på nesten ehm.... 40 kan.
 Disse jakkene her er jo såååå egnet til stænplokking. Not!Før jeg viste ordet av det var det stæn  i hele bilen. Mellom planter og Norgesglass og blonder, under bager og kofferter.. og  under bena  mine. Overalt! Meg: " Du trur itj vi e litt tongt lasta no?"
Nina:" Næida I hi hatt me mæ my mer enn herre før.

(...)

Så bar det ned te vakre Nesjestranda med bilen fylt opp av flere roser enn planlagt, blonderoser fra meg, stæn og diverse pikkpakk. Vi trallet og sang oss ned. En tur som egentlig skulle tatt 4 timer tok 8,5 timer!!!


Jeg kom hjem i ettermiddag nå. Vi har hatt det så artig. Smella stopper jo aldri på noen av oss og verste av alt er at vi ikke synes å klare å pådra oss selv gnagsår i øra heller hehe..

I morges ble det  litt travelt for å rekke bussen, resultatet var at jeg glemte mobilen min i paradiset. Det ble oppdaget ,men hadde vi snudd så hadde jeg ikke rukket bussen. Så det ble " Ninaring gemalen si at jeg  har glemt telefonen  og si når jeg kommer så går alt greit." Var overhodet ikke  i tvil om at Nina fikk gjort det. Så bussen ankom Trondheim sentralbanestasjon og jeg tuslet ut bussen, gledet meg til å se igjen gubben min. Hva skuer jeg...... Ingenting, eller rettere sagt ingen! Der var det jo ingen kjent og kjær mann. Jeg sto på holdeplassen vel et lite ti minutt og kikket etter den grønne rottebilen men nope! ingen gemal. Snøft! Skjera?


Så ettersom jeg  åpenbart manglet mobilen fant jeg en telefon automat. 10 kroner  i minste påsleng. (Fytti %/&/¤  så dyrt !!)  Bare for  å høre : personen du ringer kan ikke ta telefonen akkurat nå vennligst legg igjen beskjed etter pipetonen....        Jaha???


Travet rundt en par minutter, whattodo? Slengte på en ny tier. ...beskjed etter piptonen.... "Hallo du, mæ her, æ står no her æ da men kor i huleste e du og koffer e telefonen av? NISSE!!! " Da var jeg såååå blid gitt.
Og 20 kroner bare for  å høre  pipetonedama. Fysj.Flåeri!

Så i pissregn med bag som var vond  å bære ( jeg har betennelse  i den ene skulderen) og svær pose full av  planter i den andre arma, og mens det pissregnet tuslet jeg opp for å finne en lokal buss.
Say no moore..... Joda. Bussen kom den og så meg , ikke enda jeg hoppa og kauka og sprang for å nå den, og det var  jeg som var  på holdeplassen ikke bussen , busssjåfør jækel hadde stoppet 30 meter før bussholdeplassen. Inni?! //!%"%¤"/  Det var  ikke bare meg som ble sur på den bussholdeplassen.

Heldigvis kom det en buss til. Da rant det av meg. Plantene fra  hagen i paradiset hadde vokst en halvmeter i bagen og armen slang i baken som en apekatt arm.

Det var da vel sikkert en løsning på det her "fole" tullet.  Omsider  kommer jeg frem og hopper av på min tiltenkte bussholdeplass.  Hva skuer jeg der?

Ei grønn bilrotte  og en gemal som kommer flirende ut av bilen.....

eeehehheeeeeeee. Ler han..

Hallooo kjære sa  jeg og smilte småfalskt...Gemalen: " eh  altså du... Jeg sa til poden at det er nå utgjort om hu sitt på bussen der no.. Så vi måtte stoppe og dæven æ hadd rætt." De kom fra byen............................................

Ja så rart???????? Har du snakka  med Nina? Jadda, venta på dæ i byen æ sier gemalen så stolt, men så lurer han jo på i samme åndedrag  hvor i all verden jeg gikk av bussen henne. Jeg?? Lettere indignert svarer jeg at der jeg skulle gå av og der du skulle hente meg! Trondheim S. Nehei der  var ikke du sier gemalen joda sir  jeg  og gjenforteller  det hele til han. Han skjønner  ingenting. Han har vært der, men jeg kom ikke av  bussen og det sto jo visserlige Mørelinjen på bussen. Var lite folk på bussen sier han nærmest  i en bisetning.. Hæ sier jeg nehei bussen var jo kjåka full nesten det. Var en underlig styr å få fatt i kofferten. "Mange folk?  nehei var max fem som gikk ut av bussen" sier gemalen. Vel i MIN buss gikk det vel av en 25 stykk på Tondheim S sier jeg.  Jeg skjønner hva som har skjedd men han ser stadig helt u  i det blå ut.
Vet du sa jeg  dere satt og kikket på at bussen fra Kristiansund kom og så kjørte dere. Deretter kom jeg et lite ti minutt etterpå i bussen fra Molde.


Skal si gemalen har vært spak i kveld gitt. Te pass t'n. Å få hjæm ei illsint drokna katt som har begynt å si stæn og fole ufrivillig er ikke bare bra!


Hva vi holdt på med  nede på nesjestranda vel det får bli en annen historie. Tenker Nina har noe å fortelle om en viss gave hun fikk også. :) Har tatt bilder fra hagen hennes det blir neste blogginnlegg.

Jadda gemalen er tilgitt. Har savnet gemalen og tenåringene. Har trøsta meg  litt  med Leon baltasar da. Nåkka te fole kjækk liten kar ta der ja.  Men så e han nå da  å sønnen te mora si.

Takk for noen fantastiske dger Nina!


To english speaking readers.

Sorry no translation this time. I am making a  lot of jokes involving  norwegian dialects wich is impossible to translate really. I have been visisting my best friend and we have had a very good time with lots of fun. I took pictures from her garden but that must wait until next blogpost. It is  nice to be back at home. Misses my family a lot.


tsk makan t mainnfolk!


7 kommentarer:

 1. Hihi...ja nå sitter jeg og knegger enda jeg ikke er noen hest...bare ei merr kanskje?? ;P
  Knakande god reiseskildring,kan bare tenke me som dere har kosa dere,du og Nina:))))
  Skulle visst ha vært en flue på veggen der tror jeg!!!Og for en tungt lasta bil!!!!!!!!!!!!!!!
  Er s¨å glad det er flere enn meg som er gal..men som jeg pleier å si til min or som stadig vekk oj'er og akk'er seg:noen skal være gal:)Dette var deilig galskap!!!!!!!!!!!Love it:))
  toveklem:)

  SvarSlett
 2. OMG før en historie! Flirer godt her jeg sitter å leser :D! Ser dere for meg der dere driver å plukker stein i høyhælte sko, og hvordan du måtte ha sett ut da du kom av bussen hjemme. Herlighet du skriver godt! Kan tenke meg blikket den mannen din fikk, hihi :)

  SvarSlett
 3. Så herlig skrevet reiseskildring :)
  Så ut som dere hadde det kjekt og
  Nina møtte jeg som snarest i
  sommer - herlig jente :) Ønsker
  deg en fortsatt flott uke, klem fra
  Mette

  SvarSlett
 4. Jeg ble nesten andpusten bare av å lese dette:O) Skjønner du har stænkost dæ:)

  SvarSlett
 5. Hehe, synes jeg hører og ser dere:)
  Har hatt samme opplevelse med toget,når jeg hadde vært på shopping i københavn og ikke buss. Det regnet som bare det,men ingen mann og se..... så jeg satte meg på bussen..og på toppen av det hele,stoppet bussen halveis,var noe galt med elektriske...da fikk jeg mannen til og hente meg. Gjenombløt og lettere iritert kan du si:-)
  Gleder meg til neste innlegg.
  Klem Synnøve fra synnøvesheim

  SvarSlett
 6. :)
  Hehe....
  PS Mobilen kommer nok i morgen, -sendte den i går!

  SvarSlett
 7. He he! Måtte bare skrive en liten kommentar. Fant bloggen din, via Ninas blogg. Artig med dialektene. Selv er jeg trønder (Klæbygg), men har bodd på Åndalsnes i nesten 3 år. (Nå bor jeg i Nord-Norge.)

  Herlig skrevet. Nesten så man føler man er med dere, underveis.

  God helg!
  Klem fra Bente

  SvarSlett

koselige kommentarer.