lørdag 24. desember 2011

Merry merry christmas and the cat in the tree...

De siste dagene  har vært så travle her at eneste pc tiden jeg har hatt  har vært fem minutter nå og da, slett ingen tid til blogg innlegg.

 Onsdag skulle  jeg lage oppussings post, lille julaften pynta til jul post osv. Livet er ikke  kjedelig det er sikkert og vist.  Stresset og tidsklemma  kulimnerte  i går med  dette:Som jeg skrev på Facebook når jeg  la ut bildet. Forbarska katt jækel! Jupp, omsider hadde jeg kommet så langt at treet sto ferdig pynta. Så kommer katta. Åååå dingel dangel.artig la  meg sjekke om det rører på seg. Kabang!
Jeg satt og strøk duker og kikket  på Top gear samtidig og hadde i grunn et ok nedstressa øyeblikk. Sjelden vare den siste uken det. Huset så på dette tidspunktet lysår unna  julaften ut. Ikke bare  pga  horisontal treet nei, så fortvilesen kom og tok meg. Derav dem bortgjemte posituren.
Nuvel, siden da  har vi fått jul i huset. Men akkurat der og da kunne jeg  ha kaldkvælt den katta og hengt a opp ned  i treet.

Lille lillejulaften ble gulvbelegget lagt å kjøkkenet. Ergo måtte alt flyttes ut på stua. Dette  ligner ikke  mye jul gitt. :))Nå er alt fryd og gammen, så mye som det kan bli, for nå gidder jeg ikke mere. Jeg  nekter å rydde på julaften altså.   Jeg har frem til nå inntatt horisontalen på sofaen med podelaget kaffe, hjemmelaget sylte  på skiva ( ja tenk jeg rakk det, det eneste  jeg har laget til jul, måtte ha sylte)
 Det var ubeskrivelig deilig å få gulvet på plass på kjøkkenet så jeg  kunne pynte til jul.
 Ikke mye til kjøkken, litt rot men se gulvet. Halleluja!!! :)


Jul på Haugvang.  Det er det huset heter. 

  Ganske så andre boller enn hva  jeg  har vist  i det siste. Bildene er  litt mørke, det fikk bare våge seg. Jeg gadd ikke  å begynne med bilde redigering nå. Det er lov å være lat selv for en liten vroom i blandt. :)
Jupp juletreet er i vertikal stilling igjen, katta skuler bare  på det nå. Te pass te a  å få seg en liten skremsel, hun kostet meg noen fine kuler den kattepusen gitt.  Ingen skade skjedd på puse heldigvis. :)Så for noen dager siden kom det overaskelses pakke til meg i posten. Hva  i all verdens navn og rike??? Hvem er dette fra. Joda bestemorhuset hadde lest dette blogginnlegget mitt og skjønt at ting var  litt vel tøft for meg akkurat da, hun sendte  meg en meget vakker oppmuntring. De to putene med  hjertetrekk har hun sydd til meg. Harru sett på maken!??!! Jeg blr så inderlig rørt og glad. Det fineste  med gaven er omtanken hun viser. Akkurat hva jula burde være  om, omtanke og neste kjærlighet. Tusen tusen takk Ann Berit. <3


Jeg har funnet ut at jeg må til med  oppryddning i dukene mine, kjapp telling viser minst 100 duker, minst! Stort sett arvet, og her er en av de, fra  min min mormor men jeg er ikke sikker på om det er min tipp oldemor, oldemor eller  mormor som har brodert den, det må jeg spørre  om. Vakker ikke sant:)Som dere ser ble det litt  julekjeks på oss. Mamma  har  laget drømmer og cola kjeks og mormor kokosmakroner, krumkaker og Goro. Har fylt på med  litt kjøpa snop attåt, da ble det så bra atte. Frokosten ble intatt til Properku, tre nøtter til askepott som jeg alltid gjør. Nå skal jeg lage aspic, så er det  å putte på seg finstasen før vi setter kursen mot byen og skal for første gang på minst ti år være gjest på julaften. Med tanke på første bildet jeg viste her så er jeg utrolig glad  for det.:)
80 % av huset er bomba, men litt  jul fikk vi til. Nok til at ungene føler det og det er aller viktigst for meg.
Jeg  kommer tilbake med en bedre jule post og en bedre oppussingspost, har fått beskjed  om å knipse juletreet mitt skikkelig også. Nå gidder jeg  ikke. Latskapen lenge leve, i hvertfall i dag.
Ønsker dere alle en riktig god jul.
English edition.
1  pic. My cat... say noo moore.... I swear I could have "killed"  her at that moment, wich was  last night.

The floor in the  kitchen dining area  is in place. Hallelujah. I have struggled a  lot to get the house loooking a  little bit like christmast because  or the kitchen redo it is been quite the task. Now it is okey christmas  in the livingroom/ diningroom. Thats okay. Today I am lazy and I deserve to be, sp my english edition is short. If you want the complete text please use the translator on my blog. I am quite tired and need to rest, just cooling down.
Last picture  is from a  movie I always see on the christmas eve. Propercu. wich means cinderella really. I think it is a  tjekkian production.  I love the movie. Tradition to see it every christmas eve morning.
Tonight we are going to mums for dinner. So glad I am not the hostess this christmas. Didi you know btw thast in norway we open our presents today right after christmas dinner? So today is the big day here.

Anyways I wish you all a very merry christmas!

16 kommentarer:

 1. Håper du får en koselig julekveld og fredelige juledager, så du får slappa av og kost deg med familien!

  Kan tenke meg hvordan det føltes da juletreet datt i gulvet, huff! Katter kan være no herk, men du verden så koselig det er med dem også da :-)

  Juleklem fra Heidi

  SvarSlett
 2. God jul Line Cathrin!! :-)
  Hilsen Inghild

  SvarSlett
 3. Nå håper eg du får satt deg ned litt, og koser deg i jula.

  Et styr å pusse opp, men fint blir det.

  Vil ønske deg ei riktig god jul!
  Å vær nå litt snill med den stakkars katten.

  Min Noapus har bare sove under treet til nå i år! Men han skal nok leke litt også, har ikkje de flotteste knuselige kulene på treet1

  Juleklem til deg fra meg.

  SvarSlett
 4. Når jeg så det første bildet av juletreet ditt, må jeg si jeg kjente jeg er glad for at jeg har hund og ikke katt,hihi.

  Ønsker deg ei skikkelig fin jul:-)'

  Klem

  SvarSlett
 5. Niech te Święta przyniosą Ci w prezencie to czego najbardziej pragniesz.To "coś" nie musi być ani widoczne ani dotykalne...może nawet nie pachnieć.Ale niech będzie CZYMŚ bez czego nie można i nie warto żyć.
  Zdrowych i pogodnych Świąt życzy Dorota z Sielankowego Dziergania

  SvarSlett
 6. Fortsatt fine juledager ønskes deg og dine!!

  KLEM KLEM
  ANETTE:)

  SvarSlett
 7. Wowo so many beautiful gifdts.
  Merry christmas!

  SvarSlett
 8. Uff.. stakkars dere.. vi flytta i julen en gang for 5 år siden. Da feiret vi julen blandt pappesker og kaos.. og nyttårsmiddagen ble ostepølsemeny i flyttebilen! Så jeg kan forestille meg hvordan følelsen i kaoset var ;)

  MEN.. dere har jo fått et kjempe lekkert gulv da! Og når alt blir ferdig føles det nok som verdens beste jul uansett :)

  Ha en fantastisk fin romjul og kos dere videre i årets siste dager :)

  Juleklem fra Monica

  SvarSlett
 9. Heia Line Cathrin :)
  Takk for gode ord hos meg :)
  Blir utrolig fint på kjøkkenet deres, å ja det gulvet er bare knallfint :))
  Syns du har fått det veldig koselig til trass tidsklemma og pusestreker :))
  Den arvede duken var nydelig, er så glad i slike gamle duker jeg med, har noen få jeg har arvet men de fleste har jeg funnet på loppis :))

  Ønsker deg en fortsatt fin 1. juledag og gode dager framover
  Klem Mette :))

  SvarSlett
 10. Snakk om uflaks midt i travelheta !!
  Kos deg skikkelig nå i romjula. Klem

  SvarSlett
 11. Uffda,,,,, slike katteuhell er ikke morsomme!
  Men herlighet så fint det blir på kjøkkenet deres.
  Ønsker deg en fortsatt fin jul !
  Jobb igjen i morgen,,,,allerede!!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett
 12. Ønsker deg fine romjulsdager. :))
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 13. Ojsann!

  Kjøkenet vart kjempe lekkert!
  Utruleg mykje fint hos deg:)

  Ynskjer deg ei fortsatt god jul ♥

  Klem frå Astrid

  SvarSlett
 14. Kjedelig start men så ble det jammen flott til slutt Håper dere har kost dere masse til nå i jula.. fortsatt ett fam selskap igjen her..
  ønsker deg en herlig dag videre

  SvarSlett
 15. O' du hellige førjulstid, du har jammen hatt mye å holde fingrene i...bokstavelig talt! Og så katta i treet da gitt...jeg hadde gått ut av mitt gode skinn:) Men heldigvis kom både du og katta uskadet fra det hele:)
  Kjøkkengulvet ble jo riktig så flott...og jul i stua ble det alikevel ser jeg:) Og jammen fikk du en oppmuntring fra Bestemorhuset også, så inderlig deg vel unt:)

  Ønsker deg og dine en fortsatt flott (og forhåpentligvis en rolig) romjul og et riktig godt nytt år:)
  Romjulsklem fra Marianne

  SvarSlett
 16. Åå jøje meg da,hvor skal jeg begynne???Kanskje med å fortelle en artig liten episode her i heimen,under Askepott...som du vet har jeg tre afghanske mynder,og oppi sleden på Askepott er det et par sådanne.Jeg pjasket på kjøkkenet mens ungene så filmen.Plutselig hører jeg Linus på 6:"Mamma....Talisa e på tv'n!!!"
  Katter som vil fange juletrepynt kjenner vi alt til.Her er spesielt en som hopper oppetter og dingle-dangler på det som er...men tenk treet står enda!!!!!!!!!Verre er det med stjernen i toppen,den er på god vei ned og henger nå vel mer i vannrett enn loddrett stilling!Men gidder jeg gjøre noe med det,...nope.Det er da grenser for hvor mye man skal gjøre...litt avslappings må man også ha og akkurat det er jeg veldig glad for å lese at du finner tid til innimellom også for jeg tror det har vært fole til stress med dere siste tiden.Så deilig med gulv på kjøkkenet da!!!Så får heller alt "rotet" stå utover...det er jo bare midlertidig.Og du...jeg bare elsker den bjelken på kjøkkenet ditt...blir så fint!!!Colakaker hørte jeg om for første gang i år,hva er det,er de gode???Må de prøves...i så fall må du vennligst sende oppskrift:)))
  Har lagt deg til som venn på Fb søkte deg opp på Shabbyliscious men finner ikke deg som privatperson.Jeg heter i tilfelle Tove Nymark Andersen så søk meg opp og legg meg til:))
  Men du...100 duker????WoW!!!!Hvor har man plass til så mange duker???BLe imponert her!Bruker du de i prosjektene dine forresten?egentlig skulle jeg bare titte innom deg for å ønske deg et Godt Nyttår,men det ble jo så mye å kommentere at jeg holdt på å glemme det:)
  >Vært veldig koslig å bli kjent med deg,og lese alle de fine innleggene dine,samt kommentarer hos meg.Gleder meg til å følge deg videre i 2012.Godt Nytt År til deg og dine,mest av alt håper jeg du blir frisk og rask igjen dette året :)))
  toveklem:)

  SvarSlett

koselige kommentarer.