torsdag 16. juni 2011

Monsterligaen

Å ha tre tenåringer i huset er som å ha en hel monster barnehage i huset.
De skråler verre. Altså da mener jeg ikke bare  tidvis banning og kaldkauk men også dunk dunk dunk dunk.


Skru ned  lyden hyler jeg alt det stemmen min kan makte opp til andre etasje. Dunk dunk dunk.

Jeg går halveis opp trappa. Skru ned lyden. DUNK DUNK DUNK
Jeg står på toppen og trappa og når begynner munnvikene og skjelve i sinne. Se til å skru ned den ....Lyden. Det er flere som bor her!!! DUNK DUNK DUNK

Ingen reaksjon. Døra til barnehagen river jeg opp. %/())&¤#&/())/¤¤ se til å få ned den lyden ellers tar jeg hele sulamitten. PC inkludert!!
På et nanosekund ble det helt stille.
Fri og bevare meg vel. Ta pcn? Enhvers tenårings skrekk.  Det kommer en halvkvedet småspydig strofe fra monsteret. Men monsteret vet jeg mener det, så lyden senkes.  :)Noen bråker noe helt inn i hampen. Andre er så stille til tider at man lurer på om de er  i hus enda.
Inntil de finner det for godt at  -nå skal jeg sitte i sofaen med  mor og far og være sosial-  ...... :I ......

Bla bla bla bla bla... bla bla bla bla bla.... Bla bla bla bla bla... bla bla bla bla bla....Bla bla bla bla bla... bla bla bla bla bla....Bla bla bla bla bla... bla bla bla bla bla....Bla bla bla bla bla... bla bla bla bla bla....

Langt inne i øret begynner en liten lyd å surre. Etterhvert så høres det ut som det er en mygg fra verste Finnmarks vidda. ZUZUMZUMZUM


Avledningsmanøver er tiltrengt akkutt.
Kanskje du har lyst til å bake litt?
Tenåringsskravlebøttamonsteret  ser intetanende på deg. Å jaaaa!  Så fyker monsteret inn på kjøkkenet.

2 down one to go.

Siste barnehagemonsteret er lur. Han er som nummer to, så stille at du tror du er hjemme alene men glemmer seg ikke så ofte. En sjelden gang i blandt så kommer det DUNK DUNK, men dette tenåringsmonsteret vet best å holde det på dagtid. Ergo monsteret vet at på kveldene så begynner dagen å røyne på oss fossilene og monsteret er derfor veldig stille.
Så stille at vi glemmer monsteret leeenge.
Plutselig er klokka way over bedtime og jeg lister meg opp til monsterhulen. Opp med døra og der sitter monsteret veldig stille, med øreklokker på og prater hviskene  med DUNK DUNK monster 1 gjennom skype og fingrene klaprer på tastaturet.
Dette monsteret er også så opptatt med sitt at det hører ikke at jeg kommer inn. Jeg prikker monsteret lett på skuldra. Tik tik..
Monsteret farer opp, ledninger og tastaturknapper spretter vegg i mellom. Åååå nåh kan vi høre monsteret ja. Jeg får en skyllebøtte av en annen verden fordi jeg har ødelagt bossen og dungeoen og gudene vet hva. At jeg aldri lærer!!!!
Spiller ingen rolle sier den slemme fossilen. Klokka er to. Bedtime!
Nå er ikke monsteret mye usynlig lenger. Det protesteres og SKAL BARE!  Albert Åberg kjøss mæ baklængs!

 Marsj!!

Jeg er suuuulten, sitter monsteret....
Akk hvilken god fossil nekter monstrene sine mat?  Joda når man oppdager minsteonstret har en haug div rusk og rask merket Tortilla chips og lignende ved pcn så gjør man det.  Dobbeltmarsj!!!Akk man føler seg til tider som en ondskapsfull fossil som slett ikke forstår de mest elementære ting. Man burde jo helt åpenbart forstå at håret skal være innklint til det ukjennelige og se møkkete ut to minutter etter man har dusja. Man burde forstå at selvsagt skal klær havne på vaskerommet, i vaskemaskina, tørketrommel, og så legges sammen og havne helt magisk tilbake i skapene  helt av "seg selv".

Selfølgelig må man finne seg i at tomflasker multipliserer seg i takt hybelkaninene. Atmosfære og  coooolhet er vist det. Nå skal det miderste monsteret ha skryt. Til tross for enkelte synder som avglemte Ananasbokser????? på rommet så er det stort sett pent. Det ser bare ut som lynet har slått ned en par ganger i uka, til motsetning fra tomflaskemonstrene.


Nå har vi bare et monster her. Det nederste monsteret. Han er her nemlig hele tiden. Neste helg derimot, da kommer de to andre monstrene også.  Frem til monsterligaen er fulltalling er fossilen i gang med å pusse opp monster 1 og monster 3s soverom.  De bør bli uberfornøyde ellers får de ikke smake på monster 2s eminente bakverk, de mister internett kabelen. ( moahahahaha :D ) og jammen meg forsvinner fjernkontrollene til tv i bukselomma til monstersjefen, Til tross for fossil alder er han stadig vekk størst og sterkest enda.

Men om de er snille så skal jeg være så snill bare et fossil kan være. 
Det var noe med det at regner det på presten drypper det på klokkeren også.
Godt jeg har drivhuset så kan jeg gå dit og rive meg litt i håret i blandt. ;-)

5 kommentarer:

 1. Ha-ha, har vært der..... og er der frmedles. Gav opp i forrige årtusen å holde rommene til Gutta Boys ryddige. Nå er de voksne, og jeg kommer innder. Fult av pizzakartonger og elektriske duppeditter + en stor seng. Men for å være riktig kulten, så har jeg bestemt at rommene skal rokkeres på!!! Nå i sommer!!!!!! Må bare inse at jeg ikke blir kvitt den mellomste pappa-sønnen før alle potetene blir like store, dvs at han får lønn det går ann å leve av!!!! På høsten kanskje, må bare bli litt arbeidsledig først. Så han må få et større rom, som det er plass til babyseng på. Og går ann å lufte litt. Så da må yngste poden med størst seng få minst rom. Antar at han blir så sur at han flytter ut til høsten. He-he, da skal det bli barnerom. Joda, planene er klare, må bare sende folka på ferie noen dager, så jeg kan få satt i gang:DDDDDD Gosj, det blir nok månelyst når de er tilbake og oppdager at ho mor har hivd ALT utenom seng, babyseng og pc. Foresten, mine sønner har lært å bruke øreklokker!!!!! Det var ille på midten av nitti-tallet, hvor jeg jobbet på fritidsklubb, hvor teknomusikken herjet, og kom hjem til tv som dundret, og hver sønn på hvert rom spilte tekno på full guffe. Det tok MANGE, MANGE år før jeg begynte å høre på musikk når jeg var hjemme alene. Fremdeles syntes jeg det er godt med stillhet:DDDDD klemz Grethe

  SvarSlett
 2. Ha-ha...ja dette var gjenkjennelig og meget godt beskrevet! Fettsleik og øreklokker er plutselig en del av hverdagen her også, og sannelig er det ikke noen som går til sengs ETTER mor. Baderomsdøra røper eldstemosteret.
  Bakemonster har vi ikke, men det kunne vært veldig kjekt å ha ;-)
  Nå skal lillemonster ha oppvisning på skolen, så da er det bare å pakke og dra. Snakkes! :)

  SvarSlett
 3. Kan godt genkende lydene :-)
  Og vi har KUN 1 hjemmeboende tilbage.

  God weekend/helg

  SvarSlett
 4. Herlig innlegg! Ler så jeg nesten tisser på meg :D
  Er veldig glad av og til for at vi ikke har barn. Er bare å låner noen tantebarn eller gu`barn når man kjenner savnet, og så levere de tilbake når man blir "lei", hihi ;) Enkelt og greit.
  Ønsker deg en fin helg :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 5. ha ha ha ... for et herlig innlegg og du verden så godt jeg kjenner meg igjen :)

  Ønsker deg og dine en flott og dunk dunk fri helg videre *smiler*

  SvarSlett

koselige kommentarer.