fredag 10. desember 2010

Mitt eller barnas juletre?

Når  barna  var mindre så var det de som pyntet treet vårt. Jeg gikk over treet etter de hadde lagt seg for  å fordele pynten litt  mere jevnt over hele treet. Som regel så det  ut som en slagside med amrikanske tilstander på forsiden og helt tomt  på baksiden.
Etterhvert som de vokste opp( de er nå 13,14 og 17 år) så endret denne pyntemåten seg  lite. Nå fikk treet i det  minste kanskje litt  pynt på sidene og treet så ut som et utvasket amrikansk tre.
Så fikk jeg helt dilla på trepyntinga selv etterhvert. Og  la  meg  må innerømme det, stadig vekk mere i hva de gjorde. Prøvde å forklare hvordan, og gjemte i skjul bort snømenn i beste Las Vegas stil.

Så for tre år siden fant  jeg  ut av vi skulle ha to trær. Ett for barna med all den røde  julepynten, det skulle stå i tv stuen, og mitt i finstua og spisestua ( de to rommene  henger sammen) Det  var alle vel fornøyd  med. Jeg satte på lysene så de ikke floket seg helt for dem, det var  helt greit, den skjønte de. Så satte jeg frem esken med rød og litt mere glorete julepynt og sa værsgo!
Det gikk fem minutter så hadde de halvhjertet slengt  på julepynten på treet.


Da så jeg  litt rødt." I de siste  årene har dere klaget  på pyntinga  mi., Når dere først får et eget tre så gidder dere  knapt å pynte??!!"

Minstemann skjønte ikke helt  hva  jeg pratet om, størstemann så ut til å gi blanke F og midterste (som hadde klaget mest) så litt beskjemmet ned på gulvet.
Neste år sa jeg så er treet bare mitt. Sånn er det  med den saken!

Og siden da  har det  ikke vært et pip.

Helt umulius er  jeg jo ikke da. Dette er en engel en av dem laget for mange år siden. Den sitter alltid sammen med en like krokete og annen misformet engel inne ved treets stamme, hvert eneste  år.I fjor oppdaget  jeg at julesokkene var søkk vekk. Ikke at  jeg var  lei meg av den grunn, de var som tatt  ut av en glorete Las Vegas sovernir butikk.

Så da barna  hadde lagt seg sånn ganske så sent  på kvelden (rettelse natten) Så satte jeg meg ned og dro frem fra de gjemte lommer.
Jeg hadde da en plan!
Om morgenen når de sto op,p var treet pyntet med godsaker,og ved treets fot sto som alltid tre flasker Dahls julebrus.
Snasent og genialt tenkte  jeg, Og var såre fornøyd med meg selv.


Men noe Åååh så kulteller artig  mamma!  kom det  ikke. De rasket  med seg snopet og satte seg foran laptopene  igjen. Tilbake sto jeg temmelig slukøret.Her hadde  jeg altså sittet til klokken tre om natta og tredd popcorn og snop på snor. Snøft!

Det blir ikke noe eget barnetre i år, ei heller julesokker, og i hvertfall ikke et snoptre.
Nei i år blir alt satt i tre små skåler og ferdig  med det.

Jeg ser uansett  neppe snurten av dem før jeg må rope og mase på de at nå er det på tide å få på seg fintøyet.

Alt var så mye bedre den gang barna var veldig små. Da kunne jeg gjøre hva jeg ville og de smilte storøyd tilbake og var så glade.

Akk den var den gang.

10 kommentarer:

 1. hehe.. morsomt å lese. Jeg har bare ei på 3 år, så jeg har bare erfart knuste kuler til nå. Men det kommer nok.. sikkert i år allerede ;)

  Anya

  SvarSlett
 2. Smiler her jeg sitter. Jeg har en haug med nostalgiske kuler i duse farger. De har alltid hengt på treet fra jeg fikk unger. Disse MÅ henge der. OG jentene de spør etter disse kulene hvert år,om jeg har hengt dem på treet. Jeg har store unger som ikke bor hjemme lengre...(øh sønnen bor hjemme "for tiden"men han bryr seg ikke :D)
  Så for dem er det også viktig at treet blir som det pleier å være. Koselig med tradisjoner for dem også. HA en fin fin fredagskveld. Klem til deg. Merethe

  SvarSlett
 3. haha, vet hva du snakker om....selv går jeg nå og gleder emg til at de skal bli så store at de ikke vil bli med på denne pyntinga, men husets lillebror er en kar jeg kan regne med å ha hjelp i leeenge ;))))og ejg tør ikke flytte en kule de feilplasserer, da blir de jo så skuffet!

  vel, god helg ;)

  SvarSlett
 4. Jeg skjønner nå hvor heldig jeg er som ikke har juletre, hehe =) Ha en strålende helg!!

  SvarSlett
 5. Hei på deg, herlig historie:O)
  jeg tror av og til at vi voksne har flere "julegleder" enn barna;) Hva det skyldes aner jeg ikke, kanskje er det for mye jul rundt omkring i det "store rom":)

  Kos deg i helga og klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 6. Det finnes nok mange positive ting med dem nå som dem er store også!! :-) Og julegleden kommer nok tilbake når de blir enda større, og alt ikke trenger å være så kult lenger!! :-) Nydelige bilder du viser! Ha en koselig kveld! Klem

  SvarSlett
 7. Jeg tror jula er mest for barna når de er små ( under ti) så blir alt litt ukult bortsett fra gavene da ;-) til de passerer 20. Gleder meg til ungene blir så store at de ikke er flause for omtrent alt og kan sitte ned og kose seg sammen med oss igjen. :)

  SvarSlett
 8. Og vips så hadde du en følger til:)
  Kjempeartig innlegg! "Heldigvis" så har vi ikke barn, så det er ingen som legger seg borti hvordan jeg pynter treet :)Samboeren har riktignok prøvd seg på å forlange mere rød pynt, men jeg tror han har resignert nå, hihi ;)
  Veldig vakker header du har forresten!
  Ønsker deg en flott helg!
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 9. Hihi, da la vi oss til som følgere av hverandre samtidig!!
  Tusen takk for de fine kommentarene og like så!
  Elsker måten du skriver på :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 10. Hei
  Kjenner igjen det du skriver. Men nå er barna mine voksne og har flyttet hjemmefra. Men julaften vil de feire hjemme til oss:)
  Trivelig og høre at jeg er savnet. Har ikke pyntet meg bort:) Har bare så lite lyst til og blogge for tiden. Det er så mye som skjer på hjemmebane med sykdom osv at jeg synes det er vanskelig og skrive posetivt om interiør for tiden.
  Jeg har lyst på sedertre,men vet ikke om de selges i trøndelag.
  Ha en fin kveld.
  Klem Synnøve

  SvarSlett

koselige kommentarer.