mandag 22. november 2010

Min elskede dør.

God Mandag!
Nå ble det meget ufrivillig stop i bloggen her. Jeg lå hele forrige uke i influensa. Yak! jeg har ikke hatt det på sikkert 20 år så jeg skal ikke klage.Men det var en slitsom uke midlt sagt. Men nå er jeg endelig oppe i overflaten igjen og vaker.
Vi begynte i går den årlige høstoppussingen i huset. Det er fast takst det hvert år. November går litt fortere og til jul står et nytt rom ferdig.
I år er det vindfanget,garderoben,gangen,trappen og trappegangen samt gangen oppe som står for tur. Høres veldig mye ut, og det er det, men alt henger sammen så det må bli slik.
Garderoben,vindfanget og gangen nede skal få nytt gulv. Vindfanget skal males. (Ble ferdig med første strøk i går) gangen tapeteseres. Vi begynte på dette for nesten ett år siden men motet forsvant litt da tapeten viste seg å være vanskelig å legge.
Så da ble det stående på halv tolv da. Trappen skal males. Selve trapperommet er standard gulnet panel så det skal også males. Her får vi litt hjelp dog. Jeg har veldig til høydeskrekk så min mor og hennes mann som driver malerfirma skal hjelpe oss med det. Ja tenk de spanderer til og med malingen. Det er vi så glade for. =))
Så skal det listes, knotter på gangskapene skal bytter, alle dører males og listes. Ja det er en stor jobb, men hele huset vil få et kjempeløft.
Vi tapetserte i går. Selvfølgelig fikk vi en rull for lite. Dog det må innrømmes at undertegnede har kappet en par lengder feil så det er selvforskjyldt gitt. Ny rull bestilles opp i dag.

Huset her hadde opprinnelig de utroligste vakre dører. Soverommene oppe har de fremdeles men typisk nok så ble dørene nede skiftet ut en gang på 70 eller 80 tallet. Litt griseflaks for oss likevel. i kjelleren lå stadig vekk en av dørene og det var to ekstra dører oppe i andre etasje også. en mellom de to barne soverommene. Den har vi fjernet og flyttet ned så den er nå døren inn til badet. Så er det også en dør til som skal flytte på seg nå, det er et kott som nok en gang i triden var påtenkt som toalett oppe. Men takhøyden var for lav for de fleste her i huset untatt undertegnende. Hvorfor fikk jeg ikke tildelt flere centimeter?? 165 cm er vel egentlig ok men. Lol! =))
Vel det er døren som nå er døren inn til badet jeg har lyst til å vise frem.
Jeg har kranglet med meg selv i et år nå hva jeg skulle gjøre med døren.
Den har et meget elegant høyt speil. Den har vært malt og spaklet og herjet med gudene vet mange ganger. Men den er akk så vakker. Grunnen til at jeg ikke ble enig med meg selv er nettopp speilet. Jeg har ikke hatt lyst til å male det nemlig. Det er som et bilde i døren.Temmelig rustikt og passe slitent. Men nå er jeg i grunn blitt enig med meg selv. Kun rammen rundt speilet skal males. På badesiden av døren skal hele døren males selvsagt.
Så var det det å ta bilde i en mørk gang, det er ikke enklet selv på sommeren så blitsen måtte på. Speilet er slett ikke så gult som på bildet, det er blitsen som lyver.
Ikke rart jeg vegret meg for å male dette vel?


På bildet ovenfor  kan du også se tapeten vi er nesten ferdige  med  henge  opp også. Nydelig sak.=)
Her er detalj bilde av døren. Selve speilomramningen vises  også bedre. Igjen trefargen er slett ikke  gulaktig som her. Det grå er  litt mere blålig  også.


Enden på visa er at  jeg  maler speilinnramningen og rundt og skifter dørklink selvsagt. Jeg vil ikke fjerne dette. Selv  min mor som slett ikke er shabby av seg  mente det  var det eneste riktige  å gjøre. Med  noen skikkelig fine  lister rundt blir det knall tror jeg. Jeg  har  noen liggende som jeg  må avfinne  meg  i år bruke akkurat  nå. Listverket til dørene  mine skal jeg  lete både  høyt  og lavt etter å finne den perfekte. men det når hverken jeg eller lommeboken før  jul så da blir det  litt  modlertidig. Men jeg er sikker på at det blir bra det  og.
Jeg  har  mye  å male  og  har  vel egentlig  kost meg  nok på baken i dag så det er vel bare  å hive seg rundt.

Ha en superflott  Mandagskveld!

Line-Cathrin

5 kommentarer:

 1. Det blir spesielt! Artig idé. :)

  SvarSlett
 2. Tror det blir kjempefint jeg.
  Mye arbeid på dere,men helt sikkert verd det.
  Innfluensa er ikke noe særlig og ha,bra du er på bedringens vei.
  Klem

  SvarSlett
 3. Dette blir spennende, du viser vel resultatet?
  Influensa er no herk! Det går her også, og i morres våknet jeg helt stiv i nakken..håper det ikke er influensa:(
  Ha ei flott uke videre!

  SvarSlett
 4. Tusen takk.Jeg har kun igjen forkjølelses delen nå.Så jeg er i full vigår med maling pussing sparkling og dilling til jul. Har i kveld gått igjennom alt dekorasjons rotet mitt. Nå skal det kreeres her.Jeg er kjempe inspirert.
  Ja dere skal få resultatet selvsagt. Jeg har så mye å vise fremover. =))

  SvarSlett
 5. Gi meg noen spark i raua så jeg også setter i gang her, please....
  Jeg er superlat for tiden!
  Og mere førbilder da, frøken!!
  God bedring med forkjølelsen!
  Klem!

  SvarSlett

koselige kommentarer.