tirsdag 8. juni 2010

Kalimera!

Heisann. Vært stille  lenge  i denne bloggen nå. Våren har vært  kald og  humøret så som så så da holdt  jeg like godt munn. Jeg  kom hjem fra en uke sol og varme på Kreta på Søndag. En flott tur men det ble  litt så som så.Allergisk mot mygg som jeg ,fant selvsagt alle mygg på hele kreta meg i løpet av kort tid, så nå spiser jeg antibiotika og  ibux, smører  på gresk kortison salve  og håper  på å bli frisk igjen fort. Jeg har vel tendens til svømmehud mellom tærne etter å ha  ligget stand by i vannet for å kjøle ned kroppen. Men til tross for slemme moskitos var det en flott tur. Vi var blandt annet en dag i Retymnon.Der fant  jeg disse vinduene som jeg falt helt pladask for.
P6020172


Som jeg sa  har våren vært  kald.Men jeg  har flyttet inn i drivhuset mitt. Blondeduken ligger på pent på borden og siden av  på arbeidsbenken råder  jordsøl og småplanter. Pellis stiklingene (pelargonium) har såvidt begynt å blomstre. Litt  medtatt etter  mors fravær  og “fars” sporadiske vanning. ;-)


P8020029


I hagen blomstrer det omsider. Strutsevingene lyser irrgrønt og tulipanene blomstrer. Det  har vokst  godt den uken jeg borte.Vår har blitt til sommer og  ugresset lever herrens glad dager mens  jeg knasker antibiotika.  I går fikk jeg dog plantet litt i slow motion.. En ny rose og en Clematis  kom i jorden. Mye  må erstattes etter denne kalde vinteren. 
Jeg vet det er  mange som liker interiør  som også ønsker  å lære  litt  mere  om hage  også, spesielt  litt til selve  uteplassen. Så jeg skal ta frem litt mere hage i denne bloggen etterhvert. Det er tid for å få orden på krukkene  nå. Følg  med så kommer det  om kort tid en innlegg  om krukker, stell og beplanting av disse.
I mellomtiden kan jeg vise et  litt artig bilde fra Retymnon. Her er det en torskemunn som faktisk vokser fullstendig uten jord  og krukke. Utrolig  hva som går ann ikke sant. 
P6020175
Ja  og så har  jeg  pådratt meg  noen lekre nye duker der  nede. Utrolig så mye  pent det finnes der, duker  med heklede blonder og  mellomverk.Halleluja! =D
Ble  litt maroder  i kroppen av  å ligge  på sofaen så nå skal jeg  ut på blogge sightseeing. Det er  nok veldig  mye  jeg  har  misset tenker  jeg.
Tudelu!!


5 kommentarer:

 1. Hei
  Har savnet deg:))
  Kreta er bare ei utrolig fin øy. Synd du er så alergisk. Men du vet vel at de som blir stikket av myggen,er de som er mest sexy?:))

  Duker havner i kofferten min også, når jeg er i syden.
  Gleder meg til og se mere av hagen din.
  Klem Synnøve

  SvarSlett
 2. Da er vi 2 som er allergisk mot disse krypa,fikk meg noen durabelige kuler sist helg og har stygge sår på leggene,noe som er heller stygt når man skal gå lettkledd,uff,irriterende er det. Skjønne de vinduene. :))Ha en fin dag. Klem.

  SvarSlett
 3. Huff Romantikk- takk jeg føler ,med deg der. Det er alldeles grusomt. Ja de bena mine var det ikke mye sexbombe over gitt. Men jeg ga blanke f i det. Tok med meg et tynt sjal på kveldene som jeg tyllet bena inn i, da berget jeg litt bedre.
  Mere hage skal bli. Jeg har mange år og mange planter å ta av. Dessuten skal vi jo bygge opp flere sitteplasser her i år det hører så absolutt med i en interiør blogg. Så korte sommere som vi har må vi dra huset ut i hagen og nyte den mens vi kan. Hagebloggen min oppdateres også fortløpende så hvis dere vil ha enda mere hage blir det en del som skjer fremover der nå.

  SvarSlett
 4. Hei!
  Så kjekt at du er tilbake:)
  Gleder meg til å se mer av hagen din.
  Flott dag til deg!

  SvarSlett
 5. Hei igjen!
  Du lurte på det speilet, hvilken maling og krakeleringslakk jeg brukte?
  Jo først malte jeg speilet med folkart acrylic paint(Gray Green) fra Panduro, hadde på krakeleringslakk også fra panduro. Da det hadde tørket i 2 timer var det klart for det siste lag maling. Jeg tok å prøvde meg frem på en fjøl først, en med maling fra Panduro( slik hobbymaling) og ei med vanlig maling fra Nordsjø(Blankett v). Fant ut at den med vanlig maling gikk bra så jeg brukte den.
  Takk for info om Parasollbladplanten:)

  SvarSlett

koselige kommentarer.