søndag 14. mars 2010

Finurligheter

Formen har blitt bedre  igjen.På langt nær min sedvanlige vroom turbo men dog i dag har jeg da fått gjort noe fornuftig. Nå er gangen ferdig grunnet, så i morgen kan jeg  om jeg får tid tapetesere. Me får sjå. Først og fremst må jeg  pakke. På Mandag reiser jeg til Bergen. Jeg skal på foredrags turne, dvs  jeg skal holde foredrag  om form og farge. Sammenplantinger i hagen på fire hagelag i Bergens  området. Bor du i nærheten og  har lyst til å lære mere  om kunsten å få alle plantene til å vise seg fram fra sin beste side så benytt sjansen.=)
Her snør det igjen. Jeg er helt sikker på at det snør fordi fanden sjøl hørte at jeg nesten skrøt av bar mark og ikke noe snø her forleden på hagebloggen min. Snøft!
Så i stedet for å snoke  ute etter blomsterknopper ute har jeg dallet litt i huset i stedet. Det er no med det, blir sjefen i huset syk så blir plutselig vaskefiller og støvsugere pansjonert?? Hmmpf!
Et  lite knippe bilder av litt dill dall på kvelden er vel kanskje fin sovemedisin. Nå ja det er Lørdag. Litt tidlig enda vel. Jeg  koser meg  med et glass god rødvin og syndige Nidars plommen i egget. Nam!
Et helt enkelt vanlig egg ligger til pynt  i glassklokken jeg fikk av gemalen i bursdagsgave. Jeg synes vanlige egg er vel så fint som oppstæsja egg, men forhåpentligvis skal det bli råa med  litt mere forsegjort påskepynt her i gården også etterhvert.
IMG_3665 IMG_3667
Sinkvasen er spesiell for meg. Jeg var høygravid og bodde langt unna resten av familien. Min mor og samboer kom på besøk og ga meg denne i gave, full av Gladioler. Dette kun en måned før  poden ble født. Så vasen henger med som et minne fra den tiden jeg ble mor.
Blonden er en gave fra en venninde, driveden er sanket av barna. “lysestaken” er restene av en parafinlampe på hytta. Resten av delene er vekk for lengst. Tok det med  hjem og ga det en grundig vask og vips så ble det til en liten lysestake. Men den kan jo brukes til så mangt. Til sommeren bor det sikkert en blomst i den kjenner jeg meg selv rett.
IMG_3670
Denne skjeen fikk jeg av min mormors nabo for lenge siden. Han jobbet  på gjenbruks anlegg og hadde funnet denne. Selve skjeen er laget av et skjell med skikkelig perlemor. Det er veldig vakkert så bildet yter slett ikke den finurlige  og vakre skjeen rettferdighet.
IMG_3671 
Tudelu!


13 kommentarer:

 1. Så vakre bilder. Du er flink til å sette sammen. Ja, er ikke det korset flott? Du får se til sommeren, kansje du er på tur.
  ha en fin søndag og takk for koselig hilsen.
  klem Kristin

  SvarSlett
 2. Hei igjen, ja vet du ...jeg var så lenge og koste meg inne på bloggen din den ene dagen at det er mulig at jeg pådrog meg smitten her ja *ler* men i dag er jeg mye bedre og godt er det for på loppisen i dag , ja det skal jeg uansett .... har ventet i mange måneder på akkurat dette store loppiset her nemmlig. Den vasen var utrolig vakker... stilren og med blonde på var den akkurat som jeg skulle hatt den selv her hjemme , er akkuratslike ting jeg også liker ser du .... ja så er det jo ekstra artig når det henger minner til dekorasjonene. Og den skjeen var rett og slett nydelig, skal tenke på deg om jeg kommer over noe lignenes på mine turer rundtomkring ;o)

  Ønsker deg en kjempefine søndag videre *klem Babsy*

  SvarSlett
 3. Lunt og stemnings fullt.....Ha ei fin helg!

  SvarSlett
 4. Så nydelig den lysestaken ble, og skjeen var vakker..Mer snø er ikke særlig, her håper vi at det ikke kommer mer, vi har en del som må smelte før bakkene er bar..klems..

  SvarSlett
 5. Hei
  Nå har jeg vært inne på hagebloggen din. Kjempefin blogg. Så mye fine bilder av hage og blomster.
  Jeg gleder meg til VÅR.
  Er det ikke rart at når en blir syk så virker det som støvsuger,vaskefilla blir syk de også.
  Så spennende at du holder foredrag.
  Ha en fin søndag.
  Og god tur til Bergen
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei på deg og takk for hygelig kommentar;)
  Så flott lampa ble som lysestake!
  Og zinkvasen likte jeg veldig godt.
  Jeg må en tur innom hagebloggen din også, så spennende at du gir foredrag om dette!
  Ha en god søndag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Her var det mange koselige kommentarer. Hjertelig takk for det. =)

  SvarSlett
 8. Hei, takk for herlig hilsen hos meg, så koselig at du vil bli min følger :) nå følger jeg også deg :) Nydelig blogg du har!! Tenkte jeg skulle titte innom din hage blogg også, elsker hage og blomster!
  Nå skal jeg titte litt videre her :)
  Ønsker deg en fantastisk søndag!!
  Klem Anki

  SvarSlett
 9. Guri så utrolig flott med det egget sånn? Lekkert.

  SvarSlett
 10. For en skjønn blogg :-) takk for hyggelig melding på bloggen min. Nydelige ting du viser, vakre vilder !

  Ønsker deg en fiiin ny uke !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 11. lenge siden jeg har vært her...ser at formen ikke er på topp. Håper du blir bra snart da...Er det noen vårtegn i hagen din da ?? her er det atter regn og is.

  Nydelige bilder du viser.
  Ha en flott søndag.
  MVH irina

  SvarSlett
 12. Du er flink på dette å sette sammen til flotte tablåer, men det vet du jo ;)))

  Håper formen er bedre enn sist vi møttes, jeg ble forkjølet like etterpå men er på bedringens vei. og idag har sola vist seg og sikkert masse snø har forsvunnet fra hagen din!!! Her er det meteren enda vet du,)

  Klem til deg

  SvarSlett
 13. Huff da enda flere syke. Fryktelig smittsom den der forkjølelses greia som går nå.
  Takk for skryt og gode ord. de får meg alltid til å smile og inspirerer til nye forsøk. =)
  Vårtegn her.Tsk snøen minsker nesten ikke.Forrige uke var det snøfritt. trippelsnøft.

  SvarSlett

koselige kommentarer.