torsdag 5. november 2009

Nytt liv til en gammel sofa

Av og til kommer livet klumpvis og tiden går samtidig alt for fort. Slik har det vært  for  meg  i høst. Skrivelysten og  energien har ikke helt vært tilstede. Men jeg  har da gjort  litt.

Sofaen har  jeg arvet  fra min oldemor. Mens  jeg enda  ikke var etablert og hadde plass så sto den lagret  hos  min gammel onkel på låven hans. dermed  var det  noen mus som koste seg. Men det må jeg  si ikke spilte stor rolle for stoffet  var  uansett  meget slitt og  en del falmet. Denne gulfarven er  heller  ikke  helt  min stil. Treverket var kirsebær,men som også hadde bleknet og var litt oker gusjefarvet. Det var  også store sår  i lakken så det ble  malt og  litt  distressed etterpå.

Før:IMG_3261

IMG_3263

Halveis:

IMG_3264 

Ferdig:

IMG_3272

IMG_3273

Nå mangler  jeg  bare  å få på pyntebåndene  og få gjort ferdig stolene etter svigermor så har  jeg fått  pusset opp hele sittegruppen. Sofa fra Oldemor,stoler fra svigermor puff og bord fra containergirl, litt fra her og der mao. Arti å sette  i stand gamle møbler som i manges øyne nok var utenfor enhver redning. =)

Et større oppussingprosjekt i huset er  opgså under planlegging. Maling av trapperom og trapp samt hall og vindfang. Det blir  noen utfordringer spesielt med tanke  på høydeskrekken. ;-)

Nå venter  dessverre husvasken. Blæh! ;-)

Tudelu!6 kommentarer:

 1. Du verden! Det var litt av en forandring. Så flott sofaen ble! Gøy å kunne gi gamle ting nytt liv.
  Ha en fortsatt fin dag

  SvarSlett
 2. For en makeover!! Det ble skitlekkert! Du er flink som gjør dette selv.
  Ha en fin dag videre og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. WOW, for en makeover.. den ble jo skikkelig lekker.
  Ha en fin gag,
  Kristin

  SvarSlett
 4. Herregud kor flenk du er jente:)))Skjønner ikke hvordan du har greid og trekke oppen sofa. Blir mål løs av beundring:)))
  Selv om du har lite energi og skrivelyst så synes jeg du har fått utrette mye jeg da.
  Kjemepfint ble det. Kjempefin stue du har.
  Har savnet deg,så det var koselig og høre fra deg igjen.
  Klem Synnøve

  SvarSlett
 5. Måtte bare innom deg her også. Sofaen blir kjempefin. Det er type prosjekt som jeg bare aldri gir meg ut på. Men det takler du på strak arm =)

  SvarSlett
 6. Hei på deg :)

  Soffaen ble kjempe fin. Det er resten av bloggen din også. Ha en super helg.

  VH Lisa

  SvarSlett

koselige kommentarer.