onsdag 14. desember 2011

Kjøkkenfremgang og lednings kaos.

Juhu!
Det blir kjøkken oppdatering i dag i stedet for hule oppdatering. Årsak: Jeg sov som en stein på sofaen der oppe midt på dagen når det var ok fotolys.
Vi har fått på grunninga på den panelen vi har rukket å legge. Komfyrstrømmen er på plass. Det er så herlig å få skjult skjult strøm. Huset er et salig virrvarr av ledninger.


  Bildet er fra i fjor. Det ser ørlite bedre ut. Det er fra en del av badet.  Se ledningene i taket.De dukket frem når vi utvidet badet. Denne delen var en del av gangen. Døren vender mot kjøkkenet den skal vekk nå. Vasken på badet kommer dit etterhvert. Rørleggeren skal føre rørene inn dit nå så det er ferdig til til vi starter på badet. Disse gnager godt, det skjønner dere nok. Bra badet ikke er oppholdsrom sant. Planen er å refinansiere etter kjøkkenet nå, så det blir skikkelig bad på oss. Det er noe å glede seg til det og.:)

Så det å få skjult anlegg er fryd og gammen. Noen ledninger blir åpne på kjøkkenet.Det er ikke til å unngå.
Elektrikeren vil også føre ny strøm ned til vannberederen i kjeller. En kjempe utfordring i seg selv. Mellom bunkers taket og huset er det luft rom på cirka 40 cm. Der må vi krype inn for å føre  strømkabelen igjennom ned til berederen. Å borre hull i bunkerstaket er uaktuelt. 50 cm tysk betong er ikke noe man går på av fri vilje.Bare å få grunnet denne ene veggen gir en fantastisk følelse. Komfyren med spesial snekret ( har snekker i familien, yay)  hette kommer det ledningen henger ned fra veggen. Det er  kontakten til hetta.
Komfyren står og venter i kjelleren.
Oppdaget noe skikkelig surt i går. Jeg skulle inn på plantegningene mine på Ikea. Hvorpå det står i stedet for start, last ned  prgram. Hva i huleste?? Enden på visa er at jeg har mistet plantegningene  mine og må gjøre det hele på nytt. utrolig. Kunne ha kaldkvelt Ikea. Litt min egen feil da, jeg  skjønte ikke  hvordan jeg skulle lagre de  på egen pc. Sikkert fordi jeg blir sliten i huet av å lage plantegninger.  Heldigvis har jeg  liste  med alle artikkelnumrene  så jeg  kan finne igjen alle skapene i en fei, men åkke som var det er sur oppdagelse  i går.

Enda  en ting fra  i dag. Poden skulle få besøk, så jeg skyndtet meg opp for å lukke døren inn til jentungens rom, fordi jeg har  måttet lagre alle knekottenes innhold der pga av elektriker arbeide i kottene.Resultat er at en massiv opprydning venter på meg der som jeg  må være ferdig med til andre juledag for da  kommer  nemlig snuppa  på pappaferie. Tenker hun kaldkveller meg  hvis det ser så bomba ut. haha hun hadde  måttet sove på et lass duker, pledd gardiner og esker. Ser for meg det gitt. (ruller med øyene)
Vel tilbake til den døra. Det er vist maraton i digresjoner i dag på meg hihi. Jeg skulle skyndte meg å lukke den. Gjett hvem som satt pent og pyntelig foran døra, joda den ene katten. Selfølgelig bestemte han seg for å flytte seg akkurat dit jeg skulle sette ned foten.Resultatet var at jeg gikk rett på trynet, fremover, og klasket begge armene  i en gammel pc som sto der. Så nå er jeg gul og blå og katten henger stadig halveis  i taket vettskremt. :))
Skal ikke si at renoverings kaos er kjedelig i allefall. Jisses! :))

Gjenbrukbilde i dag blirAndre siden av  hobby rommet mitt, den hellige  hula. Herregud så glad jeg  har blitt i det rommet etter bare to døgn. Det er ryddig der inne  og fred og ro nemlig. Halleluja! Sengen er nå slått sammen til sovesofa igjen og under hyllen står en Ikea Malm kommode som jeg har  visse planer for.  Den passer slett ikke  inn hos oss. Gleder meg til det prosjektet.

Nå jubler gemalen ute  på kjøkkenet  her. Måtte frese spor til strømledining. Høres ut som det ble en suksess. Synes han er så flink.Inge far, onkel eller noen til å lære seg snekring ol. Han har lært alt selv, og  når familiesnekkeren sier han gjør flott arbeide så er dete  kjempe. Jeg har sagt det mange ganger til han men det jeg sier teller vist ikke så mye. ;-)

Næh nå må jeg opp å rydde snuppeluppas rom. Pø om pø mellom maleslagene så blir det.
Ja nå er det bare  å sette inn vroom giret her. Mine gode gamle hagevenner flirer vel godt gjenkjennene til voom modusen min nå.  :))

Vroomklem!Sorry my english speaking friends. Today it will only be a  norwegian edition. I am a bit exhausted and  need to be careful with my energy, I'm gonna need it very much in the  upcoming week. 6 days to finish the kitchen - the cabinets is though. Translator is on my blog.:)4 kommentarer:

 1. neimen hva i all verden er det du styrer med unge dame???Det råder val nok kaos i heimen om ikke du skulle begynne å tryne inni pc'er og trakke ned katter???;)
  Fra spøk til alvor...håper du ikke lider altfor mye av fallet,men hørtes slett ikke godt ut det der.Tipper derimot på at om du går inn opå det kommende kjøkkenet og ser på den fine panelen som er oppe så føler du deg straks bedre!Så lyst og fint det blir...å som jeg gleder meg på dine vegne:)))) Men for et arbeid som vil ligge bak!!!Det blir sannelig godt når alt er i mål,ikke sant ?
  toveklem:)

  SvarSlett
 2. Unge dame..Ååå den var såååå deilig å lese da. Fyller 40 I januar nemlig. Denne unge damen er nemlig latterlig teit når det gjelder å runde 40.Fniis.
  Humøret er atskillig bedre blitt i løpet av dagen. Tar noen få skritt om gangen så blir det bedre. Jeg storgleder meg til kjøkkenet er ferdig, blir så godt. Bare det å få orden på avfalls sorteringen.Jippi!
  Det ble vondt med det samme og en god blåflekk har jeg fått. Katten har har tilgitt hverandre hihi:) Takk!

  SvarSlett
 3. Den som venter på noe godt osv... ;)
  Blir jo såå fint når dere er ferdige!!

  Hobbyrommet er jo bare nydelig, da!
  Der kan jeg tenke meg du koser deg :)

  Klem

  SvarSlett
 4. Hei
  Av og til stikker jeg innom bloggen din bare for å smile litt! Du har en fantastisk herlig måte å uttrykke deg på, helt fritt for "supervellykket fasade pes" som så mange blogger bærer preg av. Hehe, stakkars deg da. Men ser liksom for meg når dy trynte an i det gamle pc rukkele som måte stå AKKURAT der ;D Ønsker deg en fin førjulsuke. Klem.

  SvarSlett

koselige kommentarer.