mandag 31. oktober 2011

Hurraaaaaaaah! I am so happy!!!!

Jeg er så glad at jeg går helt i selvspinn her. Går rundt og gliser fra øre til øre  og  ja hadde  ikke ørene vært der hadde  jeg glist  hele veien rundt.
Hvorfor?
Veeeeeeeeeel... Jeg fyller 40 i Januar. Min mor stefar og mormor har bestemt seg for at  jeg skal få nytt kjøkken i 40 års gave !!!!
 Jeg  må grave i lommeboka selv  også selvsagt  men takket være dem så er dette  mulig nå. Herregud så glad  jeg  er! 

I am so happy I am completely selfspinning  here. If my ears have  not been where they are I would be smiling all around the head. Why? I am turning 40 in January. My mum,stepdad and grandma have decided to give  me a  new kitchen in 40th gift!!!
I have to dig  into my wallet also but thanks to them this will be  possible  now. Omg I am so happy!

Hvordan kjøkkenet skal være har jeg tenkt på siden vi flyttet  hit for  nesten 3 år siden. Tankene har surret.  Det blir et Ikea  kjøkken. Både  kvaliteten og prisen holder mål. Hvilken front har vært hodepinen dog.  Ståt er det  mange som har, men med  panel på veggene blir det for  mye striper for  meg. Lindingø,vel det blir for  mye mormor kjøkken for meg. Så da satt  jeg der og klødde  meg  i huet.  Så omsider  i går gikk lyset opp. Da  oppdaget  jeg at de har Adel i offwhite. Perfekt! I gamlehuset pusset vi opp det eksisterende  kjøkkenet.Vi la enkle lister  på dørene  og fikk da et shaker  kjøkken.  Shaker stilen er enkel og fuksjonabelt med tydelig landlig preg. 




Jeg skal ha stort sett ha skuffer ikke skap, da det er mest  praktisk. Her er en Ikea skuffebenkeskap i Adel Off white.

I shall haw drawers not cabinets  because  it is so much moore practical than cabinets. This Ikeas Adel Offwhite drawers section.

Nå vet jeg at dere sitter med masse  lure tips så om dere  kan dele  med meg så blir jeg kjempeglad.
I know you all have tips and tricks  what to have or not to have, so if you share that with me I will be very thankful. 





Siden jeg  har tenkt så lenge gikk det rimelig kjapt å komme  i gang  med Ikea  planleggeren. Den har forandret seg mye siden jeg  prøvde meg på den sist. Da  var det mange funksjoner som manglet. Jeg  har ikke  helt tenken på den ikke alt  jeg får til å legge  inn heller. Blandt annet ventilatoren da den skal plassbygges, hette som går skrå inn i hjørnet. Likedan vinreolen jeg  har satt opp siden av  komfyren her er  bare  med for å illustrere at jeg  må ha mere benkeplate på siden der. I følge  plaleggeren må man ha  minst 40 cm arbeidsflate på hver side av  komfyren det får jeg  ikke til på grunn av vinduet.
 Begge vinduene skal skiftes. Det  over benken er større enn på bildene i dag, på bildene er det riktig mål. På hver side av vinduene skal jeg  ha åpne hyller. Kjøleskapet vårt er såpass nytt at det skifter  jeg  ikke ut nå. Muligens blir oppvaskmaskinen vi har  nå blivende en liten stund til,vi får se.  Jeg kombinerer Adel offwhite med Ståt vitrineskap, de er  i samme farge  og  passer kjempefint sammen.

 Jeg  liker  ingen! av Ikeas benkeplater så det er en skikkelig hodepine. Vil helst ha  grått treverk som ikke tar til seg vann men de har  ikke foliert drivved look alike som jeg  helst vil ha.  Så benkeplaten farge er  er bare der nå. vet ikke  hva det blir  i det  hele tatt. Tips taes  i mot med  stor takk altså. Renholdet spesielt rundt vasken er  problematisk, selv om man er flink til å tørke bord vannsøl og flekker selv så har  man 3 tenåringer  i hus, vi har hatt ikea tre benkeplate før og den ble fryktelig stygg. Nå var vi ikke flinke nok til å påføre  linoljen åpenbart. Gode råd  her er dyrebare for meg.

Since I have been thinking about the kitchen for so long It took only a few hours doing this  in the Ikea kitchen designer. It has changed a lot since I tried it last time, a  lot  of functions were  missing then. I am also not able to put all in either. The ventilator is going to be buildt into the corner. One side  of the stove also represent a  problem in the designer program but I have put a wine shelf there to illustrate the extra  workspace I must  have there. it is  not enough really but the window prevents  me  from putting  in some moore. Both windows are to be replaced, In the pictures I have done it so they are representativ e. Our frigde is so new that we will not replace it just yet. The dishwasher on the  otherhand is another story. The stove and the microwawe we have already new ones waiting to be installed in the cellar.  On each side of the little window there will be  shelves for jars etc. Gotta  make it cosy :) Bench cabinets will be Adel offwhite but the  uppercabinets will be a  mix  of Adel and Stått glass cabinets. Same color same style  it work good together.




Jeg  kan nesten ikke vente  nå. Vil helst  ha begynt i går. Rivinga  av  kjøkkenet starter 1 Januar senest hihi:) Gutta boys  var veldig  klare til å gå løs  med  slegga å rive  ned. Hva er det med gutter  og demolition genene. De fikk pent vente sa  jeg ellers ble det  lite  mat å få fremover. Da ble de  med et veldig rolige hihihi :)

I have trouble waiting now. Eager to get started. I think we start the demolition 1 of Januar. My birthday is  the 28th so we will not have  much time really because them I am having a  huge friend party to celebrate.:) My sons is very eager to start the demolition. What is  is about boys and the need to destroy things? Lol.:) I said they have to wait because if the dont it will not be much food  on the table. That shut them up quite fast. ;-)

Tips, tricks, what to do or not to do?  Tips og råd?
Ja takk!












19 kommentarer:

 1. Kjempespennende og vel undt !!
  For en gave !
  Gleder meg til å se..
  Kan tenke det kverner rundt i hodet ditt både sent og tidlig..kommer til å bli knallbra !
  Lykke til !
  klem Anne

  SvarSlett
 2. Hallo og grattis med en fantastisk 40 års gave. Vi har malt panel på hyttekjøkkenet og Ståt dører. Får ingen følelse av for mye striper.Kanskje pga at panelbordene ikke er smale. Har benkeplater fra IKEA hjemme og på hytta som jeg har behandlet med hvit benkeolje. De vi har hjemme ble finest da de ble oljet da de var nye.Fikk en grålig farge. Har blogget innlegg om begge.Klem

  SvarSlett
 3. Herremiin så heldig. :)))
  Gratulerer. Det er masse
  lekkert å velge i.
  Klem Mette.

  SvarSlett
 4. Hei,igjen.Jeg kjøpte oljen på Maxbo.Husker ikke helt prisen for 1 liter,men mener det var under 300 kr. Er mye mere fornøyd med den enn IKEA oljen.Den hadde vi først på hytta.Der hadde en våt oppvaskklut blitt liggende og det resulterte i svarte merker. Det har ikke skjedd det samme med den nye oljen,men vi har nå vært mere påpasselige. Skal snart olje benkeplatene igjen. Man har liksom ikke oljet en gang for alle,dessverre. De gamle benkeplatene hjemme hadde et slags belegg og det var noe skitt.Trakk til seg flekker som var umulig å få vekk. Sikkert dårlig kvalitet. Håper du finner noe dere vil bli fornøyde med.

  SvarSlett
 5. Gratulerer med en helt fantastisk 40-års gave! Å, det å planlegge kjøkken er GØY! Holdt på med vårt på tegnebordet i over 7 år før det ble virkelighet :-) Tenk på at komfyr, vask og kjøleskap bør ligge i en "tre-kant", dvs. at det er kort vei mellom alle 3 enhetene da disse blir brukt sammen på et vis...
  Her er en link til en artikkel om nettopp hva man skal se opp for ved fornying av kjøkken http://www.klikk.no/bolig/bonytt/article700958.ece
  Lykke til med planleggingen og når det gjelder benkeplate i drivvedfarge; sjekk denne linken http://www.byggmakker.no/d2Xy_wBLU2U.ips

  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Så heldig du er og så snill familie du har! Dette blir snadder delux! :) Støtter deg absoutt på mange dype skuffer, det har jeg ikke angret et sekund på selv.
  Nå vet jeg ikke om off white og eggeskall er samme farge, men jeg vet flere som har sagt at eggeskall gulner etterhvert. Sjekk det hvis du ikke ønsker lysegult kjøkken.
  Ellers har jeg ingen tips, ønsker deg bare lykke til med drømmer og planlegging! :)

  SvarSlett
 7. Oj,oj,oj :) SÅ heldig du er:) Nytt kjøkken, og greier. Fikk nesten litt lyst å prøve kjøkkenplanleggeren selv nå. Som deg ga jeg opp ikeas kjøkkenplanlegger for noen år tilbake, tenkte liksom den var litt primitiv.
  Lykke til med kjøkkenplanlegging og nye vinduer hvis de er en del av kjøkkenet :)

  SvarSlett
 8. Åhhh, så heldig du er da!!! Blir utrolig spennende å se retultatet etterhvert! Ikea har helt klart mange flotte kjøkken - god kvalitet til veldig hyggelige priser..

  Ønsker deg en flott uke videre!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 9. For en fantastisk gave.Som allerede har begynt å virke...halve gleden nesten er jå å planlegge,glede seg,vente på noe godt!En ting er sikkert...kjøkkenet ditt kommer til å bli lekkert no matter what!Kan du forresten tenke deg benkeplate i betong?Det synes jeg er råtøft i allefall,men dette betongstyret kan hende bare er et blaff akkurat nå???Forresten anbefaler jeg deg å ta en titt på bloggen til englemor,hun hadde et par forringes som gjorde prikken over i'en på hennes kjøkken.Nei nå har du noe deilig å gruble på gitt....lykke til er alt jeg kan si:)
  Toveklem:)

  SvarSlett
 10. Gratulerer! Det var jammen litt av en gave:) Lykke til!

  SvarSlett
 11. Så gøy!!! dette fortjente du virkeleg!:) lenge sidan sist, travelt.

  men skal prøve å vere litt flinkere å kommentere hos andre. Elsker jo å innom din og andres blogger, bare har ikkje hatt energien til det etter sjukdommen i seinsommar.Men nå lyser livet meir . Eg gler meg masse til å sjå kva kjøkken du vel snuppa!!:)

  Ha ein fin kveld:) Klem frå Linn Therese

  SvarSlett
 12. No wonder you are so excited, that is a wonderful birthday gift!

  SvarSlett
 13. Hej! Missa inte vår stora tävling! KRAM Petra o Ingela

  SvarSlett
 14. Gratulerer så mye :) Takk for tips ang lakk. Hilsen Tone :)

  SvarSlett
 15. Riktig til lykke med presangen! Og med gleden over kjøkkenet! Skjønner deg godt. Jeg ventet lenge på mitt. Og nå står det der. En blanding av gammelt og nytt og jeg elsker det! Likner veldig på det første bildet ditt...

  SvarSlett
 16. Gratulerer i massevis med en fantastisk flott 40-års gave, heldige du...helt sikkert vel fortjent:))
  Gleder meg til å se hvordan det blir:) Ikea synes jeg har så mange flotte kjøkken å velge mellom, og ikke minst til svært hyggelig priser.

  Ønsker deg en finfin fredag, og en riktig flott helg:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 17. nice kitchen!!!!!!i have also a ikea kichen
  kisses simona

  SvarSlett
 18. Fine kjøkken!
  Vet jeg kommenterer på gammel post, men bildene var så koselige. :)
  Håper du har fått deg kjøkken og fremdeles hopper opp og ned! :)

  SvarSlett
 19. Hei!
  Har du fargekoden på den gråfargen på det øverste kjøkkenet som er avbilda på denne siden? Lykke til med nytt kjøkken :-)

  SvarSlett

koselige kommentarer.