torsdag 30. juni 2011

Hva er Etsy?


Jeg har  laget meg en Etsy shop. Jeg har hært fra mange at de ikke vet hva det er. Ting man ikke helt vet hva er kan være litt skummelt. så da tenker jeg en forklaring er på sin plass.
Etsy er en såkalt consigment store.  Det kan sammenlignes med Facebook. På fb har alle sin egen lille  private side  men deler resten. På Etsy er altså disse privat sidene en liten butikk. Når du handler på Etsy handler du derfor fra kun en butikk om gangen. Epla er en norsk versjon av Etsy.
På Etsy kan du finne alt fra Franske vintage a la alt det du ser og sikler på i interiørblader og butikker her til lands, men til en mye bedre pris. Ex votoer har jeg sett der, feks gammel fransk julepynt, men da til en mye bedre penge enn norske interiørbutikker.
Utvalget er dertil også gedigent. Du kan handle fra hele verden, ergo er det uante muligheter på hva du kan finne. Noe selger sende ikke  til alle land. Det står under hvert objekt om de gjør det eller ikke. Det skader da heller ikke å spørre om de  kan være så snill kanskje?
Jeg har  veldig mye fint fra Etsy her hjemme nå. Ekstra moro er det jo å ha  noe ikke alle har ikke sant.
Noen begrensinger er det. Bestiller du for over 200 kroner  må du betale toll avgift og moms på varen, under 200 ikke. En annen begrensing er størrelse og vekt på varen. Et gedigent shabby chic skap fra "ontario" er vel ikke så enkelt å få ove rhit. Kan sikkert gjøres men prisen på den shippinge uh hæ vil ikke tenke på den.
Ting som hyller, bilder, nips og naps, saltkar, duker,alt mellom himmel og jord som ikke er så stort er genialt lett å få over. prisene oppgies i dollar men når du registrerer deg på Etsy så kan du velge  å få de oppgitt i norske kroner.

Etsy bruker Pay  pal som betaling operatør, dermed går pengene trygt og raskt fra den ene til den andre. Man får også kviterring for det  man har bestilt på mail.  Overføring av  penger tar dermed svært liten tid selv om det er over landegrensene.

Jeg hadde en kunde som bestilte varer fra meg  i fra et annet land. Det tok flere  uker å få over pengene. Nå tar det et øyeblikk. Så for alle som lager noe så er etsy en virkelig flott ting. Etsy har da  også mange millioner  potensielle kunder i forhold til Epla som er den norske versjonen av Etsy.


I dag har jeg  lagt inn en krans  på Etsy butikken min.   Grunnen til at jeg forteller om dette er fordi Etsy er så mye lettere å bruke enn en blogshop. Ikke bare for meg men også for de som har lyst på noe av det jeg  lager.


Lense hetten ligger der for å vise størrelse. :)
Flere bilder av kransen ligger selvsagt på Etsy der jeg  har  lagt den til salgs. Likeså ligger det flere roser der, bokser og armbånd.:)

Så vil jeg dele en par av favritt butikkene  mine der. Selv om jeg vet  noen av  mine favoritter kan bli snappet opp fra meg  hehe;-)
Jeg har  handlet fra begge med stolt hell. Varene jeg fikk var akkurat det de lovte  og  kundeservice var det  heller  intet  å si på.Siste her har jeg denne fine knaggerekka fra. :)

Den er laget av såkalte tin sheets som var vanlige  å dekke takene innendørs  med  i typiske viktorianske hus i Usa før i tiden. Artig gjenbruk og  kjempestas å ha noe unikt.

Her kan dere se favoritt tingene  mine  på Etsy. Det gir et lite innblikk i hva man kan finne der.Til slutt 
Tilbake melding fra nest sterkest når han fikk se rommet sitt  var humring og fliring når han fikk se rommet sitt. ( se forrige post om du ikke skjønner  hva jeg prater om nå) Han ble storfornøyd. Mission accomplished tenker jeg. :-D

Nå høres det ut som om monsterligaen min river ned andre etasje. Må sjekke hva so mskjer. Tudelu! 

English readers this was just a  post about what Etsy is, you alreday know, but Etsy is fairly unknown in Norway.

6 kommentarer:

 1. Takk for god info, har vært innom der, men dette var betryggende lesing;O)
  Herlig detaljer i rom under her:O)
  Nyt kvelden, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Nydelig krans du har laget.
  Så masse fint det var på den siden. Sikkert kjekt og bruke for deg som selger ting også!!
  Skjønner godt at gutten ble fornøyd.
  Kan du si meg hvor solen har gjemt seg? Sjeleglad for at jeg ikke skal ha ferie ennå, med sånt vær som vi har.

  Har kjøpt meg sykel i dag, og har vært på sykeltur. Skal si det kjennes i lårene:)

  Ha en kjempefin kveld
  Klem Synnøve

  SvarSlett
 3. ENDELEG!! akkurat som trolldeig kranser er på veg "inn" er blonde og tekstil kransar på veg inn. AND I LOVE IT!!:)

  SvarSlett
 4. Nydelig krans, skal ta en titt i shopen din ! ♥

  Kose deg masse i helgen ! :)

  Stor klem fra Anette

  PS: Håper du har fått mailen min.

  SvarSlett
 5. Beautiful wreath,Line Cathrin!TFS.
  Have a wonderful weekend.
  Hugs,
  Marie

  SvarSlett
 6. Vedr blonder og dåpskjole. Da min eldste sønn giftet seg siste gang, så ønsket han og hans kone å ta det på tinghuset, uten store kostnader på klær og mat ble ikke påkostet noe. ikke at man får gjort så mye på to uker heller!!! Men da deres felles barn skulle døpes, så tenkte jeg at jeg skulle ta den helt ut. Ikke noe knussel på blonder og stæsj. Derfor ble det en vanlig dåpskjole med påsydde blonder, og en overkjole i blonder. Jeg tror at dåpskjoler veldig ofte er veldig enkle, fordi de er selvsydde, eller strikket eller heklet!!!!!! Som regel helt hvite. Har sett at det blir designet dåpskjoler i nydelige brokader og fløyel, og i farger. Vet ikke hvorfor det må være hvitt???? Akkurat som med brudekjoler. for det har jo blitt det brukt fløyel og brokader, så jeg lurer på om hvitheten kommer fra dette med uskyld?????? Ellers tror jeg nok at med dine farger og blonder kunne ha blitt en fantastisk dåpkjole!!!! Klemz grethe

  SvarSlett

koselige kommentarer.