tirsdag 29. mars 2011

Lykkelig eier av en lysekrone

Overskriften sier alt ikke sant.
Jeg har lett høyt og lavt etter den rette lysekronen til den rette prisen. Ikke særlig enkelt når den vanskeligste delen var å finne riktig lysekrone. Denne her er et varp fra Finn.no. Jubiidoooo!!:))
Ikke helt som jeg ville det, men nært nok. Hvit med patina og  med ornamentalske blader. Bare for noe år siden var det mange slike i salg. Nå er de tilnærmet søkk vekk. Og synd er det. Jeg har funnet flere i utlandet, men det er nå for gæli å måtte bestille fra utlandet når man egentlig burde ha slikt i Norge. Det er så mange butikker i landet her, og tragisk og meget beklagelig er utvalget veldig likt hos alle. Annerledes landet? Kjøss mæ einstans! Nei her skal alle ha det samme, ja  helst akkurat maken til naboen. Jeg skjønner ikke helt dette jeg. Interiørbutikkene  har stort sett samme leverandører, og man skjønner det er en sørgelig manko på mangfold når man kan kjøpe akkurat den samme lysekrona på 80% av butikkene til mere eller mindre like priser, noen med atskillig mindre skamvett enn andre. Og lysekroner er da bare et eksempel. Kopper og kar, telysestaker, bilder, kort, strykemerker osv osv. Jeg kan ramse opp lenge.
Enda verre er det når jeg ser kopiering av andres arbeide. Helt i orden når man skal ha det selv, men når man produserer for salg er det rett og slett uetisk. Hvorfor denne hangen til å være så like andre? En god butikk for meg er butikken hvor jeg finner noe som er annerledes. Noe som er unikt som ikke "alle" har. Det er en butikk jeg har lyst å handle i. En som jeg ikke helt vet hva jeg kan finne i når jeg går inn.

Jeg er ikke alene om å føle det slik som en kunde. Som "butikkeier" vil jeg også ha noe annet som gir folk noe som ikke finnes overalt. Jeg vil være unik, jeg vil ikke skli inn i mengden. Det synes jeg er dårlig buisniess i forhold alt det andre jeg har sagt nå.

Eggene mine er ikke noe alle andre lager. Kommer aldri til å bli det. Men jeg ønsker å selge bedre så nå lager jeg en Etsy shop også. Ikke Epla nei, men Etsy. Etsy er nemlig internasjonalt og jeg har dermed en mye større kundegruppe enn hvis jeg hadde valgt Epla.
Jeg har med vilje holdt prisene mine lave fordi jeg vil gi folk en mulighet til å kjøpe noe uten å robbe lommeboka fullstendig. 300 for et egg vil jeg aldri ta med mindre det er ekte perler på det eller lignende.

Disse er ikke solgt. Venter stadig på en ny lykkelig eier.


 Dette derimot forsvant på et blunk.


Og disse venter også på nye eiere. :)Nå skal jeg fortsette med  å legge inn produkter i Etsy shoppen min. Tar tid, men det er vel verdt det. Det er jo så mye fint å finne på etsy så jeg glemmer jo nesten hva jeg egentlig skal gjøre der inne  jo. :))

Jeg skal på hagemessa om to uker. Hvis noen er interresert i en rose egg ol. og skal dit så kan jeg godt ta med.  Hvis det er noe spesielt du har lyst på så spør gjerne. :)

Her er Etsy shoppen min :)

Også så var det Lises give aways  om jeg absoluitt må få med meg. Så mange fine  gaver da  man.. Heldige er vi som har hun til å lage så fin give away for oss. :)


Fossestua


Klemz!

7 kommentarer:

 1. Helt enig, det er nemlig kjedelig med butikker som har det samme. Selv er jeg på jakt etter det unike, det som ikke "alle" andre har, og gjerne det som er annerledes. Men det er langt i mellom disse. Klemz

  SvarSlett
 2. Så enig så enig! Irriterer meg grønn over de store prisforskjellene også! Bla akkurat samme adventsstaken som jeg kjøpte for 800 hos skeidar, skulle en fin nettbutikk ha hele 1800 kr for!
  Grattis med ny lysekrone forresten :)Den var kjempefin! Er gøy å finne akkurat det man leter etter til en hyggelig pris :)
  Nydelige de eggene dine! Og unike, ikke minst! Men så lenge man blogger og legger ut bilder av slike ting, er det garantert noen som kommer til å la seg inspirere av de. Det må man nesten regne med. Når det gjelder eggene til venninnen din som den butikken var så frekk å kopiere for så å legge ut for salg....ja det er en annen sak! Er det virkelig mulig å være så frekk!
  Har prøvd meg på å dekorere noen egg jeg også, men det nivået deres har jeg langt igjen for å nå, hihi ;) Ble ganske mye klabb å babb her, men ble da litt "sjarmerende" ihvertfall ;)
  Bilder kommer :)
  Ønsker deg en fin dag, og lykke til med shoppen din :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 3. Flott lysekrone du har fått tak i. Eg leita lenge etter mi eg også, for eg hadde forestilt meg åssen den sku se ut....og det var vanskelig å få tak i. Så enig , så enig i det du skriv...alt er jo likt samme hvor du handler. Lykke til med shoppen din, du har så mange fine ting og er utrulig fornøyd med rosa som eg kjøpte av deg. Ha ein flott dag. Klem.

  SvarSlett
 4. Hei igjen :)
  Tusen takk for reklamen! Så koselig gjort av deg :)
  Skjønner ikke at noen har mage til å kopiere unike ting fra andre, for så å legge de ut for salg som sin egen kreasjon! Har ikke folk skamvett lenger? Leit å høre at det har skjedd hele 2 ganger med deg.Har du konfrontert de forresten? Det hadde ihverfall jeg gjort! Kan jeg forresten låne det nederste bildet her av deg mot at jeg selvfølgelig linker til blogshoppen din ? Har lyst å bruke det i mitt neste innlegg om dekorering av påskeegg.
  Stor klem fra Lise

  SvarSlett
 5. Velkommen i klubben! ;)
  Tror ikke at du skjønner hvordan det føles før du opplever det selv, -og da mener jeg spesielt når andre prøver å selge din ide som sin egen, og tjene på det!
  Når det gjelder like varer i butikker er dette ikke butikkenes skyld, men leverandørene!
  Vi (butikkene) kan jo ikke reise til fabrikkene og få produsert det vi ønsker. Vi kan heller ikke ta inn varer fra amerikanske leverandører som kanskje har fabrikkene sine i Sør-Amerika, eller ett annet sted på kloden.
  Frakten på å få disse varene hit hadde gjort varene usalgbare, i tillegg til at frakttiden hadde blitt ca 4 uker mot 1 uke nå.

  Lysekrona du har kjøpt kostet 498,- ny på Lampehuset. Jeg kjøpte den der i 2008.

  PS Alle de store kjedene betaler ikke den samme inn-prisen som de små butikkene, derfor kan de sette en helt annen pris på varene sine. (Skeidar, Kremmerhuset ol.)
  Men ut-prisene på de samme varene har uansett store forskjeller rundt om. Det er opp til butikken å bestemme hva en vare skal koste.
  Så er det opp til kunden å bestemme hvor de vil handle! ;)
  Styrer dere unne de dyre butikkene, blir de nødt å sette ned prisene!!!

  SvarSlett
 6. Your chandelier is just beautiful, the entire room is!!! But I have to tell you that your egg creations are so gorgeous, I just love them...xxoo, Dawn

  SvarSlett
 7. Flott lysekrone! Prikk lik venninna mi sin, og den har jeg alltid likt! :)
  Flaks å finne sånt på Finn da!

  Grattis med Etsy-butikk forresten! Der har jeg handla mye der :)

  SvarSlett

koselige kommentarer.