mandag 21. mars 2011

Lukt i fortapelsen

Altså sitter litt igjen med denne følelsen etter at gemalen begynte å rive ut den gamle vedovnen som var  kobinert med parafin ovn. Hvorfor var jeg så utrolig hjernedød at jeg ikke kom på å stå siden av han med støvsugeren når han rev?
Hele stua støvet ned. Ja det er nå så, men samtidig følger annet med på lasset. Mine friske fine oransje tulipaner fikk plutselig helt av seg selv selskap en pose Heydi mørtel. (ruller med øya)


Ja og så var det plastikk poser og tau, og plutselig lå det stikksag i kattesenga og kattene satt og ulte siden av. Mooor mooouurrr.

Det varte ikke  lenge før straks etter fikk de sennep i rompa og føk opp og gjemte seg. Kompressoren startet.
Hadde  jeg bare vært en katt og  kunne gjemt meg og kommet frem igjen når alt var fiks ferdig og ryddet opp!!! Snakk om utopi.Bortsett fra kaoset,ser dere hva vi så? Det som fikk oss til å prise oss lykkelig at vi oppdaget det nå  før vi endte i fortapelsen?
Veggen bak ovnen var tapetsert, ja det viste vi jo, men trodde det bare var 80 talls strie som tåler litt mere enn... 50 talls tapet, 60 talls tapet, 70 talls tapet og bakenfor alt dette. Avispapir?!!
Huff!


Bilderas av elendigheta.


 Ikke særlig politisk korrekt vegg heller. Negermengde gikk amokk!? : -IDenne tapeten får  jeg garantert mareritt av. 


Denne grønnmønstrede kunne jo faktisk vært fint, men sjokkrosa malt strie? Herrejemini! =o


Å finne tidskrifter inne i huset litt morsomt til tross. Etter mye studering fant vi årstall på avisene. 1964.
Egentlig enda verre. Hvorfor legge aviser oppå ekisterende tapeter? Enhver med vettet i behold vet at dette ikke er særlig brannvenlig, såpass måtte de da ha forstått den gang også.

Tapetene viser i allefall en del av husets historikk, trust me det skal IKKE restaureres til forgange tider.

Nina har  linket til meg i dag så jeg. Kjempestas. Flere nye følgere med en gang. Så glad for det.Hjertelig velkommen er dere. :)

For dere som venter på flere påskeegg i shoppen min, det kommer. Tror  jeg skal nå å få ferdig to i morgen. Forhåpentligvis finner jeg et delvis urørt hjørne av huset som jeg ta bilde av dem i. ;-)Har flere på gang nå. Må bare pleie slapp kropp litt i dag. Våknet opp med kløe og svie i svelget og har sovet som en sten i tre timer på sofaen i dag. Det må gi seg. Jeg har ikke tid til å bli syk. Påskeeggene og flere roser venter på meg. Dessuten har jeg dratt ALT ut av kjøkkenskapene så der er det ragnarokk. Men det blir bra til slutt. :) Jeg og Nina skal gjøre Oslo utrygg og skal på hagemessa så det er bare å bli frisk i sæssen igjen gitt. : )

Ragnarokk på stua og kjøkkenet, og så har jeg i tillegg dekorert et egg med gamel bibelske skrifter. Vel det måtte jo bli lukt i fortapelsen i tittelen det. Jammen meg står det fortapes der også når jeg ser etter. ;-)


 Ha en god kveld, uten støv, basselusker og dommedagsord.


12 kommentarer:

 1. Hehe, jammen godt du har ei bok om rengjøring og husmorferdigheter, det kommer nok godt med når det skal ryddes etter ovnsfjerningen.
  Artig med avisfunnet, du klarer sikkert å få brukt dem til noe.
  Ha en super kveld og god bedring! :)

  SvarSlett
 2. Skrekk og gru,men resultatet blir helt sikkert bra.Flotte påskeegg du har laget.Jeg er litt lat om dagen mht kreativitet.Det går mest i sokkestrikking.God bedring til deg.Klem

  SvarSlett
 3. Huffda :lol:
  Den røde tapeten med stripene er da helt überkul! Jeg kjenner den igjen fra da jeg var lita, da hadde raffe, moderne hjem slik tapet. Jajamenn! :D

  SvarSlett
 4. Ja, - den tapeten var svært gjenkjennelig! Stilig! :)

  SvarSlett
 5. He, he, det er bare sånn det er. Det må bli kaos, før man får ting i orden!!!! Og det blir så fint, når dere blir ferdig!!!! Ser jo ut som pipa er i god stand? Da vi rev gamle huset, så ramlet pipa ned innvendig, da en av sønnen slo hull på pipeveggen. I vårt nye hus har vi valgt piperør. Rett og slett for å spare plass, ellers hadde ovnen kommet langt ute på gulvet. Det er mye historie i veggene på gamle hus. I gamle sofaer og lenestoler, bruker det å ligge en mynt eller utklipp av en gammel avis, ukeblad eller lignende med dato og årstall, for å vise når den ble laget, og senere trekt om. Lykke til videre!!! Klemz

  SvarSlett
 6. He-he...den veggen må jo ha vært helt shabby chic i sin tid. Det er det jeg sier...alt går i en evig runddans.
  Lykke til med jobben, blir sikkert knall! Nå har jeg ikke mer batteri

  SvarSlett
 7. Den avisa var skrevet i forgagne tider ja!
  Haha
  så gøy med arkeologisk utgraving i stua!
  litt skitt lir det av oppgradering men vi regner med derwe får det varmt og godt med ny ovn og moderne vegg.
  Marit

  SvarSlett
 8. Hei hei:)

  Fant bloggen din inne hos Elin, og her var det masse fint:) Påskeeggene dine var superfine, planer om å lage noen jeg også:)
  Ikke særlig brannvennlig det der nei..bra dere får gjort noe med det.. men den grønne tapeten var kjempesøt syns jeg:)

  Ønsker deg en fin uke videre:)

  Du hater sikkert bloggen min som er full av småkaker og potteblomster;) hihihi

  Klem Lise

  SvarSlett
 9. he he... Herlig innlegg! Sitter her og smiiiler av dine morsomme betraktninger ;)) Utrolig hva man kan finne i gamle vegger... Takk for koselig hilsen hos meg, ble så GLAD ;)) Nydelig blogg og hjem du har, liker så godt den romantiske/franske stilen <3 En god dag til deg, god bedring med halsen ;) Klem fra Gry

  SvarSlett
 10. Hei snuppa :) Da var nå enda godt at Nina hadde linka til deg - hadde deg ikke i leselista mi... Du er herved lagt til :D
  Klem fra nord :-*

  SvarSlett
 11. Tuuusen takk for de gode ordene du tok deg tid til å legge igjen hos meg, det setter jeg så stor pris på:)
  Gleder meg til å følge deg videre:)

  Ønsker deg en super kveld:)

  Klem Lise

  SvarSlett
 12. Wow I can't believe all the layers!!
  To bad you didn't find a coffee can full of old money!!!

  SvarSlett

koselige kommentarer.