tirsdag 15. mars 2011

Hagedrømmer og kjøkkendrømmer

Snart åpner naturen døren og ønsker oss velkommen ut i hagen igjen. Savnet etter å grave i jorda, sniffe blomsterdufter, og det å bare være til, blandt grønt og blomster gjør seg ekstra gjeldene i disse dager.Snart er Leirfivelen igjen å se. Smilende hilser de oss uansett hvor vi reiser, i grøftekanter på voller, og i hagene. Et nydelig syn som dessverre er veldig bedragersk. Ulv i fåreklær.
 Dette er et ugress av dimensjoner. En stor del av fjor årets sommer brukte jeg på å luke bort disse. &&¤%&/ , man har da  bedre å bruke tiden til. Oppdager du Leirfivel i hagen så nøl ikke  uansett hvor nusselig den er. Luk de vekk.


Det er kjøkkentider i blogglandia for øyeblikket. Alle viser frem så fine kjøkken. Her sitter jeg da og har  mest lyst til å grine over vårt kjøkken. Vi malte når vi flyttet inn for litt over to år siden, så vi skulle klare å leve med det en stund. Men nå kjenner jeg at det er mer enn nok.
Jeg har begynt å planlegge nytt kjøkken, men lommeboken sier jeg må vente. Vi må skifte vinduer og isolere på nytt samtidig, og hele huset får en domino effekt av det så jeg kan foreløbig bare drømme. ( snufs, jeg trenger masse trøst) ;-)Alt er slitent og gammelt. Verste er vel at det ikke går å rengjøre det så mye som jeg kunne ønske. Forleden oppdaget vi at også dette vinduet har punktert. Ikke rart jeg har lyst til å hyle. Setter vi på ventilatoren så høres det ut som et kor ulver med whiskystemme dagen derpå. Kattene blir vettskremte.  Dette bildet ble tatt i Desember 2008 rett etter at det var nymalt.

Hva slags kjøkken vil jeg ha?
Vel jeg har alltid hatt en egen spisestue og spiseplass på kjøkkenet. Men nå ønsker jeg å gjøre alt til et stort rom slik at arealet blir brukt bedre.
En slagbenk vil jeg ha. Jeg synes det gir en form for ekstra lun hygge. Så vil jeg ha en vakker lysekrone over spisebordet. Det kommer jeg tilbake til i en senere post.


Kjøkkenet i vårt forrige hus var oppusset også. men her hadde dørene fått listverk slik at det så ut som et Quaker kjøkken. Benkeplatene ble skiftet ut og det var ny vask. Hyller hadde jeg på veggene  i tillegg til noen skap og det vil jeg ha  nå også. Kjøkkenet var ikke som et nytt kjøkken, men så absolutt mere  hyggelig enn det vi har nå.Dører slik som i benkeskapene, og de små veggskapene her har jeg lyst på. Men jeg har ikke funnet noen norsk leverandør på slike enda. Ikea har ikke, veldig dumt fordi de er rimeligst og har god kvalitet.


Knallfint, og ovnen hallelujah så stilig. :)
Jeg får trøste meg med det at jeg har god tid på å planlegge kjøkkenet ned til hver minste lille detalj innen lommeboken vil kjøpe nytt. Den trøsten føles en smule  mager for øyeblikket.

Nå er det snart påske  og jeg har  lagt egg i blogshoppen igjen. :)


Vi har byttet rom med  poden, så han og bonussønnen får bedre plass når begge er her. Vi selv har fått et mye mindre soverom, men faktisk så synes jeg det ble mere hyggelig. Dessuten er det ikke skråvegg over senga så jeg kan ha en sengehimmel hehe ( plystrer fornøyd) Knis det vet ikke gemalen noe om. :))
I denne sammenheng er det best jeg peller rompa mi opp i 2 etasje og hjelper poden å sortere ut hva som skal beholdes og hva som skal kastes. De siste lekene går nå.Vemodig at gutten min har blitt så stor. ( snufs!)

Hjertelig velkommen til nye lesere. Det kommer noen ny hver dag. Utrolig morsomt.
Kjempeklem til alle!:)
8 kommentarer:

 1. Jeg har heller ikke noe drømmekjøkken, selv om kjøkkenet vårt er 5-6 år gammelt. Men jeg har funnet ut at det er perfekt likevell, fordi det er det jeg har!!! Og her er det ikke snakk om å endre noe som helst,bare fordi det er moderne med stort og hvitt. Ellers så er jo IKEA en grei løsning, for ellers kan det bli grådig dyrt. Ellers så er det jo et problem at kjøkkenene var så bitte små før i tiden, mens nå så ønsker vi digre kjøkken, digre stuer og digre bad!!!!! Vanskelig å få de ønskene oppfylt i små husbankleiligheter fra 60 tallet. Her i Norge er det realtivt nytt å bygge hus med åpne løsninger og all-room. i Sverige har jo dette vært vanlig i mange år. Min eldste sønn bodde i et par år i Dals-Ed i sverige. Kjøkken/ allroom både ca 40 kvm og stue på det samme. Og huset koset 1, 5 mill!!!!! Du får ha lykke til med leting etter ditt drømme kjøkken!!! Den som venter på noe godt, osv Klemz

  SvarSlett
 2. Mitt kjøkken er snart 30 år, men jeg er fornøyd, men må kanskje tenke nytt, det slites jo:O)
  Det må jo prioriteres vindu før kjøkken, for du har jo et:O)..og du er ung, så du får nok kjøkkenet ditt;)
  klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Rom ble ikke bygd på en dag vet du. Dårlig trøst når ønsket er stort, men gleden blir desto større når det endelig skjer...for nytt kjøkken får du garantert! :)

  SvarSlett
 4. Heisann hoppsann...Jeg gleder meg og STOOOORT til å sette baken i været og grave i jorda;)Selv om det enda ligger 40 cm snø utforbi dørene:(
  Alt til sin tid får en vel si når det gjelder oppussing...Lommeboka er vel som regel det som stopper,men det er sunt å ha drømmer å sette seg mål...Det blir jo en desto bedre følelse når drømmene går i oppfyllelse:)Vi har denne uka malt kjøkkeninnredningen,for en forandring,helt utrolig!!!Min drøm er å pusse opp badet,å det koster og MYE...Så her spares det;)Ha en flottings dag...Klem Caroline

  SvarSlett
 5. Den som gleder seg til og venter på noe godt veeeeldig lenge, venter ikke forgjeves. Selv hadde jeg det sånn for en del år siden, tør bare ikke si hvorlenge;) men det kom på plass. Vet ikke om det er noen "trøst" når jeg sier at jeg er mektig lei av det nå. Det som var så flott en gang. Merkelig altså :)

  SvarSlett
 6. Gartulerer så mye, du vant en gave fra min give away .... sender du meg din adresse på min mail z-ba@online.no

  jeg gleder jeg meg til og sende gaven til deg :o)

  Klem fra Babsy - Mitt Hvite skattkammer

  SvarSlett
 7. heia der, så flott å høre at dere og har bytta rom med gutta ;) vårt er og blitt mindre og myyye koseligere enn det svære vi hadde før vi bytta med minsten ;)

  ser du har lagt flere egg, hihi men flotte er de og de rosene dine og!!

  klem til deg

  SvarSlett
 8. Hei
  Takk for koselig kommentar hos meg. Er det noe jeg skjønner her i verden så er det fortvilelsen over å ønske seg nytt kjøkken og ikke ha råd til å kjøpe det en egentlig vil ha. Vi har jo gått for male og flikke modellen og det blir ikke optimalt. Selv om jeg synes kjøkkenet ble bedre nå som det mørke gulvet er kommet på plass. Til og med Herr Muffins liker det og har glemt alt om at det kostet litt penger selv om det ikke var dyrt. Har planer om å komme med en oppdatering med bilde og greier, men hadde kanskje trodd han ville somle seg ferdig utpå kjøkkenet. Med listing og sånt. Før fotoshoot. Men du vet, det er mer røyking enn snekring. Og ting tar tid. Hvis jeg maser går han totalt i vranglås og da kan det lett bli både påske og sommer før noe kommer på plass ;) Ønsker deg en fin torsdagskveld. Klem.

  SvarSlett

koselige kommentarer.