lørdag 22. januar 2011

Farger en glede- en utfordring

Synes det blir for mye hvitt jeg.Og jeg synes det blir for mye av det samme. Hjerter,,lavendel dit og datt. Jeg banner sikkert i kirka nå, men jeg synes alt blir for likt i det skandenaviske blogglandia. Så ofte går jeg på jakt etter inspirasjon fra bloggere i andre land. Også kikker jeg på utenlandske interiør butikker. Her synes  jeg alle selger nesten det samme.

Jeg har det slik at jeg  periodevis får dilla på en farge. Nå er det veldig mange år siden jeg var i blå modus så nå er det på tide å finne frem pappeskene med de bortgjemte skattene. Jeg holder forsatt hvit som grunnprinsipp i interiøret mitt men supplerer med fargeklatter her og der. Litt mere  romantikk, litt mere større kontraster, litt mere lekenhet og litt mere personlig. Å banne i kirka er noe jeg liker å gjøre fordi det som regel sprer seg litt og andre tørr også å gjøre ting på sin måte. Så dette er vel kanskje en utfordring- hvis du tørr og har lyst da.

Litt maling på utvalge ting, skifte av tekstiler og kanskje noen bilder.Det er ikke så mye som skal til.

Her er et knippe. Ehm mange hehe bilder jeg har samlet opp over lang tid. Siden jeg er  blå modus er det det som jeg har hentet inspirasjon fra. Gleder meg til å forandre litt her nå..Mere farger til våren gjør susen for et frossent vintersinn.

En alldeles lekker farge på den veggen.Får ting til å poppe frem.


Sukkersøtt? Javel men jeg tenker lykkelig sommer og barndom, trygghet og smil når jeg ser det.Lyset,trappen,kontrastene, det slitte, taket. Og veggene da. Rå men likevel blå og ikke hvite. Himmelsk herlig!


Sjekk taket, det blå i kontrast mot sengen. De lekre tekstilene. Å ja her hadde jeg nok sovet godt.Tenk å våkne opp å se rett opp i "himmelen" Sukk!


Putene er en enkel ting. Men se på bakveggen i skapet. Genialt, friskt og lekkert. De lekre servisene kommer til sin rett.Lyst lekkert med duse blå detaljer.


 Den blå kisten, en bøtte med blå toner med litt tøffe Eryngium  som skimrer i sølv. Svalt.
Skodder.


Jeg har lyst på en dupp i denne stua.
Jeg har brukt google for å finne bildene. Blue/yellow/pink/purple  shabby interior er fint å søke på. Bildene er fra så mange plasser at jeg har ikke sjans til å huske på fra hvor de er fra. Er veldig takknemlig for inspirasjonen de har gitt meg.Min belønning for å være litt vågal og tøff skal være denne. :)

Jeg endrer ikke stil fullstendig.Jeg bare innfører litt mere farge. Farger gjør meg glad. Jeg vil stadig ha hvitt i mitt hus.
Det er flere norske bloggere som bruker mye farger, likevel er det mange som leser de.

Tar du utfordringen. Spiller ingen rolle hvilken farge du liker eller om du blander farger. Hvitt,grått,beige er ikke med i utfordringen. De har vi fra før av. Hovedsaken er at det ER farger.
Send utfordringen videre.  :)

24 kommentarer:

 1. Hei. jeg synes ikke du banner i kirka ;) Jeg er så enig.. liker en fargeklatt her og der jeg.. som du sikkert ser på bloggen min. Er i grønn/mint modus jeg. Var på antikk marked i dag og funnet en grønn simo barnevogn.. dritkul! ;)

  Anya

  SvarSlett
 2. Good morning, or whatever time it is there. =)

  You commented on my watch post, and asked me to email you. Since I do not have that info, you can email me. Mine is on my profile page.

  I'm not sure what you were wanting. Maybe info on empty watches??

  Let me know

  beautiful post.

  blessings
  barbara jean

  SvarSlett
 3. joda, jeg endret stil i sommer, tok bare litt tid før jeg kom dit jeg er i dag. men man er jo i stadig endring. Skal google litter etter dine tips:DDD Rosen har det bra. Den er festet i lokket på fotokofferten min:DDD klemz

  SvarSlett
 4. Hei...for noen NYDELIGE bilder...♥ me like ♥ koselig her inne hos deg, her kommer jeg tilbake,klemmer

  SvarSlett
 5. Enig!!!!!!!!!!! :) Herlige innlegg, fikk vårstemning jeg nå!! Gid helg søte deg! Klemmer

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder,med masse insperasjoner!!
  Jeg er helt enig med deg ang butikker. Alle har det samme. Det er ikke sånn at du kommer inn på en butikk og mister pusten over alt det fine de har. Men føler en har sett det før....
  Jeg synes det er fint med farger,men har veldig lite farger hjemme. Men jeg skal ha litt blått til våren:)
  Klem

  SvarSlett
 7. Flotte bilder :)
  Selv elsker jeg de brune varme fargene som strekker seg fra helt dus beige til dype sjokoladefarger. Fargen skaper kontraster og mykhet i interiøret,og varmer opp alt det hvite. Blomster og litt tekstiler i duse rosa nyanser elsker jeg også, og grønne planter selvsagt :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 8. Jeg er nok en dame som liker flere farger... dette var veldig inspirerende... herlig farge...blå er en farge jeg liker godt.. sammen med , rødt, grønt og bruntoner..


  God helg O=)

  klemmer

  SvarSlett
 9. Helt enig med deg. Litt fargeklatter må inn:0). Så flotte inspirasjonsbilder.
  Helt nydelig.
  Fått tak i en gammel barnevogn i mintgrønn farge. Tror jeg må få litt andre ting med farge også:0). Ble så inspirert nå.
  Klem Alfa

  SvarSlett
 10. Jeg blir aldrig enig med meg selv kvilen stil eller i hvilken rettning jeg skal...blir så trøtt på meg selv, litt gullidull...kommer ikke helt i mår, sjø, hav, maritimt...finner ikke tak i tingen jeg ønsker...
  Puh...slitsomt å være intressert i interiør for tiden syns jeg ;o(
  Bildene du siste gav masse inspirasjon, Takk!

  Klem Anna

  SvarSlett
 11. God kveld i din vakre stue, er så enig, så enig, litt farge må til! Jeg har fått sans for blått og gjerne litt grønt, det er skjønt...:-) rima jo...

  Nydelige inspirasjonskilder, og så takk for grom kommentar på bloggportrettet inne hos s chic. Klem, Marianne

  SvarSlett
 12. Herlig med litt farver i det hvite :-)
  Flotte inspirerende bilder !

  ønsker deg en fin helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 13. Hei Line-Chartrin og TUSEN TAKK for koselig kommentar hos meg.

  For noen fantastise bilder du viser!!! Enig med deg at man trenger litt fargeklatter i interiøret.

  Skal ta utfordringen.

  Ha en fortsatt fin helg!!!

  SvarSlett
 14. Hey, translator is working!!! Yay!!!

  Have a super Sunday

  blessings

  barbara jean

  SvarSlett
 15. God morgen !
  Nydelige bilder. Enig med deg. Eg har ein del kontraster i huset, mørkt brunt mot lyse farger, syns eg gir ein spennande virkning. Har f.ex mørkbrun sofa, lyse vegger, skap malt i eggkvitt. Men stilen min er i endring heile tida, eg likar å bytte ut, flytte rundt, ta vekk og ta fram igjen ting. Nydelig den siste rosa du har lagt ut også.
  Ha ein fin søndag.

  SvarSlett
 16. Helt enig jeg også. Har begynt å bevege meg mot lyseblått,det er en herlig farge da. Har forresten aldri vært helt hvit jeg,er altfor glad i farger til det. Nydelige inspirasjonsbilder du har lagt ut. Hadde faktisk tenkt å male kista lyseblå (som du foreslo). Rosen var nydelig,tar den med i et innlegg når sover. er ferdig.
  Klem.

  SvarSlett
 17. Nydelige bilder, var jo som å se gjennom et helt interiørblad dette! Du vet jo at jeg er glad i pastellfarger, spes blå og grønn, så males skal ikke klesrulla nei!! :-) Ha en super kveld! Klem

  SvarSlett
 18. Hei, joda, det går fint an å glemme symaskiner og annet dill på loftet, skal rydde til våren og da blir det jo spennende å se om nye skatter dukker opp ;) Er forøvrig fullstendig enig med deg at det blir for mye hvitt og at "blonde-chabby-chic" bloggene er litt for like sånn generelt. Nå er jo farger (rosa ifølge blogger Irina) på full fart inn og med den sikkert også flere fine farger. Det er jo gjerne sånn det er med interiør som med mote at det kommer en reaksjon på det som har vært. Når det er nedgangstider vil vi kompensere med maximalisme osv. Og nå begynner folk å gå lei alt det hvite og vi vil ha farge. Kjempefine bilder du har her på bloggen din forresten. Ha en fin uke :) klem

  SvarSlett
 19. Hi-hi! Eg behøver vel ikkje å seie kva eg meiner om denne saken? ;) Eg må ha kontrastar rundt meg. Det vere seg i fargar, eller teksturar. Drivved har vore i huset i årevis. Nydelege bilder du har funne fram. Eg trur likevel at ein skal følgje rådet om å ikkje ha for mange fargar i vintagestilen. Kanskje konsentrere seg om ein hovedfarge. Sånn som blå. Men, eg synes folk skal ha det AKKURAT slik som dei føler for sjølv. Vi er jo så forskjellege! Heldigvis!

  Takk for kommentarar inne hos meg!

  Nyt den nye veka!
  God klem frå Elin :)

  SvarSlett
 20. Hei Line-Cathrin
  Er ganske så enig med deg her :) jeg har vel litt som deg – jeg må ha det hvitt/ lyst rundt meg, men bruker farger i form av mindre inventar… Har hatt det brunt, grønt (i form av blomster) og hvitt nå lenge, men kommer nok til å ha det i lysere rosa utover sommeren – jeg bare elsker denne fargen ♥ Liker også godt å blande nytt og gammelt. Mange NYDELIGE bilder her, til stor inspirasjon …. Tusen takk for at du deler – så ønsker jeg deg en riktig fin ukestart, klem fra Mette

  SvarSlett
 21. Her var det masse flott for øyet!
  Det var mye fint i lysblått, og det har alltid vært en favoritt hos meg..nydelig farge:))
  Er glad i de lyse, duse fargene..

  Ønsker deg en flott dag!

  SvarSlett
 22. Masse lekre bilder og flott inspirasjon her hos deg i dag! Jeg er også glad i blåtoner. Spesielt er jeg glad i den blågrønne fargen som ble så mye brukt i gamle dager...

  Ønsker deg en kreativ og flott uke!

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 23. Hei :)))

  Takk for kommentar :)) Ang. teksten jeg har i midten av bildene er pågrunn av jeg har vært så plaget med att enkelte tar bildene mine , og dem har tilogmed brukt dem på finn.no hehe...jeg har valget mellom venstre og høgre hjørnet eller midtstillt , og da må jeg velge det ellers bare beskjærer dem bildene....og da er logoen vekk.

  Så det må bare bli slik dessverre....men skal se om jeg kan få til en svakere farge :)

  Kjempenydelig blogg med mange flotte bilder ♥

  Klem :)

  SvarSlett
 24. Hei
  jeg kom over bloggen din via en annen blogger, og her må jeg si det var friskt og morsomt! Masse inspirasjon; nydelige bilder - både av eget interiør og andres.

  Jeg er såååå hjertens enig med deg: er temmelig lei de hvite interiørene, jeg óg, synes de er uinteressante, ja rett og slett kjedelige! som du sier, "alle" de fancy interiørbutikkene (nesten) er like - hva er så spesielt med å raske sammen alt man kan laste inn i et rom av hvite nyanser - og så kalle det originalt... det "passer" jo sammen uansett... eller? Hva er utfordringen, liksom? Og hvor er mennene i disse dukkehusene? For ikke tror jeg at alle menn synes det er greit å bo i bløtkakehus blant engler og blonder... Nå banner virkelig jeg!!! Huff, mange blir sikkkert kjempesure nå. ja, ja, jeg tåler det! Mange av interiørene vi ser i interiørmagasiner fra hjemme-hos-reportasjer er bare rotete! Og så påberoper man seg originalitet og innovativitet... Hva er så originalt, spør jeg? Har du sett ett, har du sett alle! Det er mange år siden jeg pusset opp og malte "alt" hvitt, ja, jeg har vært der jeg óg, men det var for 8-10 år siden, lenge før "alle" skulle ha hvite vegger og blonde interiører. Men jeg ble kjempelei veldig fort, og det gikk ikke lenge før fargene og varmen var tilbake hos oss igjen.

  Nå har vi bygget nytt, egentegnet og egendesignet hus, flyttet inn til jul, og her er ikke mye hvitt å se; jo, lister og tak, men ellers er det naturtoner og rødt som dominerer.

  Råtrives med det, og vet at jeg aldri kommer til å endre på noe!

  Ha en fin tirsdagskveld.

  SvarSlett

koselige kommentarer.