tirsdag 9. mars 2010

Vår i sikte

Nå er det endelig blitt mer eller mindre vår her. Vinteren har vært hakket for lang for de fleste i år. Sprengkulde og mye snø gjør hverdagene hakket mere vanskelig enn hva de trenger  å være. Her i trøndelag har vi ikke hatt de store snømengdene  å bale med, ingen store biceps av snømåking med andre ord. Men vi har hatt sprengkulde. Da er jeg glad for at jeg har de interessene jeg har.Interiør og hage. Haging på vinteren er det jo så som så med. Men heldigvis finnes det  frøposer å kose seg med. Interiørdelen blir straks mere aktuell når måleren viser 23 stygge grader utendørs.
Ikke at jg har fått gjort så himla mye. Mørket og kulda har en tendes til å suge energi ut av meg. Neste uke skal jeg holde foredrag i Bergensområdet om sammenplantinger i hagen. Når jeg kommer hjem igjen har nok tante tø fått overtaket  på kong vinter fullstendig.
Jeg liker ideen med å dra  hagen inn i huset ( gemalen liker dårlig jordsøl på kjøkkengulvet dog, skjønner  ikke det der  helt jeg. fniis)  og huset ut i hagen. En herlig spiseplass på terrassen vår skal etter planen snekres opp.  Der skal jeg  ha  lysekrone og et hav av  puter akkurat som i min gamle hage. Jeg drømmer om å sitte der  i lune sommerkvelder å nyte et glass  frisk rosevin.
Nå er det snart påske, med påsken kommer farger inn i tilværelsen igjen. krokus og andre herligheter popper opp av  jorden som små blide fargeklatter og lyser opp tilværelsen. Og jeg drar noe av det  inn i hus.
Det er noen uker  igjen til påske nå, men det er  nå man skal ut  å klippe av grener for å drive inne. Bjørk er jo en klassiker,men har du noe så herlig som et gammelt Kirsebær tre så er  lykken fulkommen. Alt  kan i grunn brukes,det er  kun fantasien og det  man kan finner som setter grenser.
Bruk en skarp sekatørtang til å klippe av grenene med. Bruk aldri saks. Sett grenene i først  lunken vann slik at de tiner opp litt hvis de er veldig kalde. Gi de så godt varmt vann. Skift vann ofte. Ingen knoppanlegg ( eller blader)skal ned  i vannet, kun bare grener. Dette for å forhindre bakterieoppvekst  i vannet. Grenene skal  være så rene som mulig.  Jeg vasker de gjerne med en myk svamp for å få av eventuelle mosedotter ol. Skjær stilkene med en skarp kniv så skrått som overhode  mulig. Dette gir en større suge overflate for grenene å ta opp vannet igjennom samt at snittflaten gir åpne “rør”  og det blir lettere å suge vann.
Så er  det bare  å vente på at  underet skal skje.


Om vinteren blir det ekstra  med dilling og dalling innomhus enn om sommeren. Tablåer blir skapt på en rekende fjøl. Hver gang støvfilla svinges dukker det opp nye kombinasjoner. Med duften av lavendel i huset blir det ekstra  morsomt å ta bilder av tablåene etterpå.
colorandshapes - Kopi - Kopi (5) - Kopi
Nå venter en deilig kopp kaffe. Jeg trenger litt ekstra koffein nå. Rigabalsam og nesespray er for  øyeblikket  mine  beste venner. Men tanken på at snart snart er det skikkelig vår der ute, og at  lyset  nå flommer  inn igjennom vinduene igjen gjør nok også frisk tenker  jeg.
colorandshapes - Kopi - Kopi (5) - Kopi - Kopi - Kopi

Tudelu!2 kommentarer:

 1. Første gang jeg er på besøk her på bloggen din, men vet du, her koser jeg meg skikkleig så her blir jeg en stund til tenker jeg :o)) klem Babsy

  SvarSlett
 2. Åhhh ja... vi venter vist alle på forår.
  Her ligger sne i store dynger stadigvæk:-( GLÆDER mig til det er væk, og vi kan se alle forår's blomsterne spire.
  Jeg syntes også at vinteren suger al min energi..
  væk. 1000 tak for din søde hilsen på min Blog, bliver bare så glad når nogle ligger en lille hilsen:-)
  Forsat rigtig god aften.
  Knuzz Dorthe

  SvarSlett

koselige kommentarer.