søndag 20. desember 2009

Desember maraton

Nesten jul. Dagene har gått fryktelig fort. Planene  jeg la dagen i forveien ble kullkastet neste dag. Slik har  hele Desember gått. Det  har vært travelt. Jeg  har  kranglet  med en tapet som ikke vil av, vasket  hus, laget dekorasjoner, vært syk, shoppet, bakt osv osv.

I gangen hvor  tapeten jeg bestilte skal opp har vi endelig fått opp veggen som gjør badet større, døren er  også satt inn men den trenger sårt en plansliper for  å bli pen. Men det får vente til etter jul. Kanskje rekker jeg å få opp tapet  på veggen i det minste.

Den siste  uken har jeg  malt som en tulling. Svigermors gamle spisestue i Eik som hadde sett sine bedre dager har blitt ny. Treverket var slitent  med mange sår og ikke rent, og  putene  på stolene. Ja akk dere kan selv se.

IMG_3357

Jeg begynte  å male spisestuen på Tirsdag  kveld. Fredag morgen spiste vi frokost der. Det ble lite søvn. Men de to største  ungene skulle  komme hjem til jul Fredag  morgen og jeg måtte  bare bli ferdig til da.  Tre tenåringer  i hus + julekaos, det måtte bare bli ferdig.

Jeg  har igjen å pusse slitasje, men det får jeg ta  over tid.

Lyset nå om dagen er  helt elendig så bildene er så som så. Men det kommer straks  lysere tider. Tenk sola snur i morra. =) Så da blir det  nok flere bilder av spisestuen.

IMG_3429

IMG_3428

Som dere ser er det  langt  igjen til jul hos mg enda  på grunn av alle disse prosjektene. Men det blir.

Forleden dag hadde  jeg besøk av   min svigerinne som ville lære  å lage kranser på blomsterdekoratørenes måte. Vi koste oss  i mange timer  med kranselaging. Og  jammen meg fikk vi god  hjelp også. =))

IMG_3363

Dette er Timini. Som dere  kanskje  legger merke til så mangler han et forben. Han berget  livet med et nødskrik her tidlig i høst. Han er en veldig tøff  kar så hadde det ikke vært for troen på at dette ville han takle så hadde det ikke gått bra. Men den troen holdt stikk. Han er med oss  overalt. Og et lite pluss i etterkant er at vi har fått en katt som er utrolig selskapelig  og sosial og veldig kosete  og leken.

VI har  lenge  lett etter en kompis til han. I morgen skal vi hente en liten kar som er virkelig  liten.  Bakgårdskatt en del av  omplassering for katter i Trondheim har en liten kar på 4 måneder som trenger et hjem. Vi gleder oss veldig til det. Og håper de går godt sammen. Det vil nok ta  litt tid, men den lille er så ung at han utgjør  jo ingen dominans trussel for Timini som jo er  litt handikappet. Snakk om lodden kosete katt. =)

IMG_3333

Så til slutt  noen bilder av adventsdekorasjonen min  Jeg  kaller det for dekorasjon selv  om det  jo er  ment som advents lysestake. De er aldri like  fra  år til år  hos  meg. Jeg  tager det jeg  hver. I år ble det en av GundaMs potetkasser, reinslav fra savallen, tørkede roser, drivved fra fjæra  og fra elva ved hytta vår og noen julekuler  i sølv. Det ble kun to lys for innen jeg rakk å lage den var vi allerede ferdig  med to advents Søndager så..

 

IMG_3390 

IMG_3368 

IMG_3384

Så til slutt et gammelt vindu som er kommet opp på veggen. Det skal komme  bilder av familien i rutene, men de må velges ut først. Og elle melle tar  litt tid. ;-)

IMG_3422

Nå må jeg gå å bake kokos makroner.  Tudelu!11 kommentarer:

 1. Spisestuen ble så fin og hvit etter malingsstrøkene. det ble nok forandring i stua vil jeg tro.

  Ser du har potetkasser fra Containergirl. Har da noen jeg også ;-) de er kjempedekorative.

  Kos deg med julen, uten at det trenger å bli maraton.

  Marit

  SvarSlett
 2. Heisann, god kveld i stua..Ska si du har hatt det travelt, men nå er jula snart her og du kan sikkert slappe av da regner jeg med. Spisestua ble kjempe lekker, snakk om rehabilitering. Og for en herlig pusekatt du har. Adeventstaken din var kjempe orginal, lekker..
  Klems

  SvarSlett
 3. Så fin den spisestua di ble!!! Du står opå det er sikkert;)

  Artig å se hva potetkassene blir brukt til, din ble flott!!!

  Kos deg videre og javisst, solsnu imorra!

  Juleklem

  SvarSlett
 4. Fin spisestua di ble.. hva noen malingstrøk kan gjøre:) Og likte veldig godt potetkassa.. ble skikkelig dekorativt!

  Søt pus du har!!

  God kveld videre

  SvarSlett
 5. En riktig god jul ønsker jeg deg, lykke til videre med prosjektene, du blir nok ferdig.
  Klem kristin

  SvarSlett
 6. Riktig god jul!
  Så flott spisestue, du står sannelig på!
  Kos deg og nyt jula!
  Klem:)

  SvarSlett
 7. For en herlig pusekatt. Så bra at han fikk leve, selv uten et ben. Ser ut som han har det helt utmerket;)

  Er innom for å ønske deg en skjønn romjulstid.
  Stor juleklem fra meg:)

  SvarSlett
 8. Du har sannelig hatt nok å henge fingrene i, men så ble det flott også da, både spisestua og juledekorasjonen! For en herlig pus...ser ut som verdens snilleste. Lengter etter en ny pus jeg også, særlig når jeg ser bilder av en som planter seg midt oppi der det skjer, hehe...typisk katter.

  Ønsker deg ei fin romjul og alt godt i det nye året! Takk også for alle gode og artige kommentarer. Du er så flink å kommentere, det er ikke jeg, så der har jeg enda en ting til lista over gode nyttårsforsetter :)

  SvarSlett
 9. Håper du har hatt en fin romjul! Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år!

  SvarSlett
 10. Oh my god...Are you Lineca ?
  I can't believe this...You have beautiful blog...and your photo really beautiful...I'm so happy see you here..^*^

  SvarSlett
 11. Hei! Kjempefin spisestue:-) hvilken type maling brukte du?

  SvarSlett

koselige kommentarer.