torsdag 12. november 2009

Nå er oppussinga i gang

Hagespaden er byttet  ut  med malepensler  på uoversiktlig tid  nå. Nå ja, i hvert fall frem til slutten av Mars tji hi..
Det er  nå nesten ett  år siden vi flyttet hit. Inne  har vi fått gjort lite foreløbig. Hagen har vært prioritert. Men nå er  jeg i gang  igjen. Når vi flyttet  inn ga vi finstua,spisestua og gangen et raskt strøk maling. det var dystert og  slitent og  den off white farven jeg valgte  lyste det hele  opp.
Taket er trekk tak. Dette er de fineste takene synes jeg, vel og merke om taket er helt og rent. Det er ikke vårt. Så nå skal det  lappes,pyntes på og males.  Da må jeg  ikke gjøre noe  med det på en stund. Jeg  har så mange andre  prioriteringer som må gå foran. Nytt kjøkken for eksempel. Taklistene er veldig pene så i dag  har jeg begynt  å male de. Unødvendige  ledninger har  også blitt fjernet og etterlatt  lite pene sår som trenger å lappes også. Når  både taklistene  og gulvlistene, vinduene  samt  taket er malt så tenker jeg stua er  nesten som ny og duger  i noen år til uten at  jeg  irriterer meg for  over den.
Lite  lekkert:
IMG_3309
Tape kan brukes til alt eller?…
IMG_3310
Her har jeg vært på ferde. Bare etter to strøk på listene og ett strøk prøve maling på taket er forskjellen himmelstor.
IMG_3311
Jeg trenger gode råd hvordan jeg reparer skadene  i taket. Så vet du noe rop ut!
Gangen er også et elendig skue til tross for at vi malte der også, lysere  ja, men listverkene vel de  er malt i beige  og lasert med ly brun, resultatet er kloakkbrunt listverk som jeg får frysninger  på ryggen av. Gulvet er slitent linoleum og tapeten har sår  og  har sett bedre dager.
IMG_3304
IMG_3308
Lyspunktet er at  jeg  har flere gamle dører stående, som jeg selvsagt skal pusse opp og sette  i stand, så swea dørene som “pryder” gangen skal skiftes.
Trapperommet består av fire  år gammelt gulnet panel og støre høyder. Jeg  har høydeskrekk og gruer  meg grusomt til å male den øverste dlen og taket. Bildet forteller vel alt.
IMG_3305
Som dere ser så er formen på trappen  vakker men her må mye maling  og  pussing til.
Forrige eier dro av lineoleumen på trappetrinenne slik den er nå utrolig skitten. Kan ikke forstå hvordan maling skal sitte på det der og hvordan jeg skal få det rent. trenger gode råd for det og.

IMG_3306
Planen er slet  ikke å få ferdig alt dette til jul. Det klarer jeg ikke. Trapperommet er et  lang tids prosjekt som jeg nok trenger ettervinteren på, men resten skal jeg nok klare  å få unna.
Jeg har sett et gulv som heter rustico merket seizo. Problemet er at jeg vet  ikke  hvem som fører merket. Jeg finner det på interiørkupp, men jeg skulle så gjerne sett gulvet live.Det  hadde vært helt supert  på gangen nemlig. Noen som skjønner hvilket gulv jeg mener og vet  hvem som fører det?
Jule handelen er  i gang. Det merktes godt når vi var på Obs  hypermarked  i dag. Gemalen har fått influensa sprøyta  i dag så han følte seg litt sjaber, så det ble en joggetur gjennom butikken for å komme hurtig hjem igjen. Men jeg  klarte da å få raska med  meg noe vakkert på vei til kassa, en Orkide type jeg aldri har sett før. Den er heller ikke merket med navn. Utrolig vakker og den kosta  bare 89,- Så jeg har verdens reneste samvittighet også.

Minner om julekalenderen. Husk det går til en god sak. Det trenger ikke være store greia, selv et hjerte laget av piperensene duger, det er tanken som teller. Det skal ikke koste stort heller. Portoen trenger ikke koste mere enn 6 kroner. Deter detvel verdt når det betyr moro i hele advendt og noe godt til frelsesarmeen. Legg inn en kommentar i julekalenderbloggen. Det setter jeg pris på. Har du ikke fått med deg hva jeg snakker om så les her: http://pyntedilla.blogspot.com/
  ;-)
3 kommentarer:

 1. Oh, jeg blir helt matt når jeg ser alt arbeidet du har foran deg...Men med din energi og pågangsmot så rekker du nok å få unna det grøvste før våren kommer.
  Lykke til og husk å slapp av og kos deg litt innimellom også.
  Klemmm

  SvarSlett
 2. Mye arbeid ja, sånn hadde vi det og, og vi er langt fra ferdig. Men man må jo bare ta tiden til hjelp.. Blir kjekt å se ferdig resultater etterhvert..
  Klem Kristin

  SvarSlett
 3. Takk for koselig kommentar på bloggen min, bra du likte salongbordet, det er faktisk nesten "nytt", fant det på et lager der hvor mannen min jobber...ble en billig investering.) Ser du har litt oppussing foran deg, vi hadde akkurat samme utfordring i huset vårt når flytta dit, gammelt gulnet panel, høyt under taket og ja....gikk noen boxer med kvistlakk og spann m hvitmaling :) Sikker på at sluttresultatet blir supert .) Gleder meg til å følge prosjektet videre! Ønsker deg en super helg ! Klem Linda

  SvarSlett

koselige kommentarer.