søndag 13. september 2009

Hallo i luken!

Nå har jeg mye  å skrive om her.Pc’n erklærte seg akutt syk dermed var jeg uten kontakt med verden i to uker. =o
Men jeg har ikke ligger på latsiden akkurat. Ingen tidstyv så det ble mange baller i luften etterhvert.
Vi begynte å trekke om sofaen jeg har arvet etter min oldemor. Treverket var oransje kirsebær look a like. grusomt med andre ord, det var sår og slitasje, ikke pen slitasje så treverket har blitt malt hvitt og fått passende slitasje. Rakk å trekke om selve sofaen før jeg selvfølgelig gikk tom for stoff, så nå må jeg på Ikea igjen på shopping. Hehe det blir gemalen så glad for. ;-) Sofaen hadde opprinnelig et sennepsgult brokadestoff som var både skittent og musespist.
Stolene er arv fra svigermor. De hadde opprinnelig et meget grovvevd stoff i petroleums turkis. Herpet til det ugjenkjennelig av en katt en gang i tider, deretter solbleket. De så ikke ut i måneskinn. Ingen i familien så nytte i disse men de er vakre, så jeg jublet vilt innvendig når det ble bestemt at vi skulle ha de. Det skal være kappe nederst på de som jeg ikke har fått laget enda. De er dessuten ikke ferdig trukket om heller. Men pytt med det, jeg er så glad for at jeg omsider er i gang med prosessen så da viser jeg bilder.
Jeg har vært hos containergirl igjen og nolet til meg en puff. Den har også blitt rukket om. Jeg mangler finishen på lokkets kant, men den er ferdig ellers. Blonden jeg fant på en bytur engang hos Tante Isabel i Trondhjem kom omsider til nytte etter å ha ligget i en skuff i en par år.
Noen dager siden så sittegruppen på finstua vår slik ut.

IMG_3139

Jeg må jakte på en duk til den andre stolen. Jeg har en bra samling duker men mangler en rund en i den størrelsen. Mønsteret trenger slett ikke være det samme. At de er forskjellige skaper bare spenning.
Puten  i midten er også et resultat av en tur til containergirl. Det er en gammel kaffesekk fra  sør Amerika. Ikke ferdig sydd. Den er såpass stor at den vil gi meg fire flotte puter om lager et annet trekk på baksiden.
IMG_3156

IMG_3144
Så lenge putene på sofaen enda ikke er trukket om må det ligge en par pledd her. Jeg orker ikke å se på den ekle gulfargen.Det ene vitrineskapet har fått en liten kjapp makeover også. I påvente av godkjennelse fra gemalen ( han må da ha noe å si han og ;-) ) på å male spisestue møblementet har jeg frisket opp glassene med litt stoff. Ikke se på stæsjinga på toppen der. Det er  bare  lagret. Må finne noe annet der.
Det får være nok for denne gang. Jeg har mere på lager men det får vente, jeg har mye å ta igjen på nettet så jeg har mange innlegg å lage.
Ha en flott dag.
Tudelu!
7 kommentarer:

 1. Heisann!!
  Kjedelig når pc-en slår seg vrang, men du verden så mye en får gjort!
  Du har jammen ikke ligget på latsida nei:)
  Ble virkelig flott hos deg, så flink du er:)
  Vi har et lingnende bord på stua, har lyst til å male det hvitt..spørs om mannen er enig der...
  Ha en strålende søndag!!

  SvarSlett
 2. Først og fremst tusen takk for kjempehyggelig kommentar fra deg, det varmer et trønderhjerte:) Og så utrolig koselig du har det, da - kreativ dame du, det er helt sikkert. Kjempefine saker du viser oss - likte stuebordet ditt så godt, hvor er det fra tro? Gunda, ja, hun er det alltid artig å besøke, har vært der et par ganger jeg også. Og skal snart tilbake - et eldorado, synes jeg! Ha ei fin uke som kommer**

  SvarSlett
 3. Hei. For en nydelig sittegruppe.Så fint at du har tatt vare på både sofa og stoler.Jeg har en rokokkostol som skal pusses opp,men gruer meg for å gå løs på alle stiftene.

  SvarSlett
 4. Du har det virkelig en trivelig stue!
  Flotte møbler, og ekstra stas er det jo med slike arvede ting.
  Gleder meg til å se sofan ferdig oppusset.
  Hvordan går det med pusen din, har hun kommet seg etter opperasjonen?
  Foresten du begynner å dra på årene...du som er født i 1937..he he...trodde du var yngre jeg...ja ja du holder deg godt da!

  Ha en flott uke!
  Klem til deg.

  SvarSlett
 5. 1937 høøøh? Har jeg skrevet feil non plass nå? LOL!
  Takk for rosen går rett inn der det skal. =))
  Arvede møbler er stas så lenge jeg får til å tilpasse dem til mitt eget behov smak og bruk. Noen er så verdifulle at de ikke bør røres og da står jeg heller over.
  Pusen min har det helt fint.=))

  SvarSlett
 6. Wow, så fint du har fått det!!
  Det var PC'n som var grunnen til at jeg ikke har sett noe til deg her i det siste, altså! :)
  Tenkte jeg skulle ringe, men jeg har vært litt opptatt....
  Mere bilder!!!

  SvarSlett

koselige kommentarer.