tirsdag 3. april 2012

Lost my blog mojo but not my creativity

Jeg har mistet blogge mojoen min.  Borte vekk, sikkert nedsnødd sammen med resten av  hagen, hrmmmppff. Ja her er det vinter igjen. Nei om du har sol , hold munn, vi trøndere og  møringer begynner å bli temmelig grinete nå. Nok er nok!!
Jeg har ekstremt mye  å gjøre før 5 Mai. Da skal hage og hus være 100 % perfekt hverken mer eller mindre da  min sønn konfirmeres da. Å sitte inne i påsken var komplett utenkelig  i min logistikk plan for det har  jeg aldri gjørt før. Påske har alltid vært hage. Våronna begynte og det var  ut og sprudle igjen. Så ARGH! + noen saftige trønderske gloser....

I have lost my blog mojo. Probably snowed down with my garden. I can not remember when we  had snow in the easter last time. This is terrible. Some parts  of Norway are swamped with snow,  the rest have spring and 15-20 + Yikes.
 I have so much to fix before my sons confirmation that is to be held here in the Snowed covered!! garden 5th of May. Yikes. I so feel like swearing now. This is not funny.Mens jeg sitter inne og tripper så surmuler jeg ikke. Haha ja nei jeg er nok ikke så sinna. Men at man blir grinete er jo ikke så rart. Jeg har  liksom et  helt gammelt kjøkken ute i hagen som "pynter" opp hagen) Yikes. Litt å føre sa du...

Vel jeg  kreerer, men ikke påskeegg. Jeg har laget to til men pga  mojo forsvinnningen har  jeg  hverken tatt bilde eller somlet meg  til å legge de til salgs i bloggen. Synd dog, fordi de  har slike smellfine blonderoser med bling og antikt papir med gammel dansk tekst på seg jaja.. For sent nå.

Nei nå scrapbooker jeg.
Før jeg egentlig viste hva det var syntes jeg det virket litt teit. Sånn klipp og lim og fargelegging av fjollete barne stempler. Å få kort er vel og bra det med ikke søte nuskete barn til enhver anlending. Scrapbooking i Norge er dessverre ganske snevert. Alle virker å gjøre det samme. Det sier jeg ut fra hva jeg har sett på norske skrappeblogger. Det finnes untak og heldigvis er det økende mengde folk som gjør noe annet enn layouts og barne kort. Betakker meg for Magnolia og Tilda. Men det er bra det er forskjellige smaker, utvalget blir dertil større å velge i mellom på butikkene da, skjønt norske scrappebutikker holder en generell lav standard dessverre. Så det blir mye handling utenlands.

Jeg driver mere med altered arts, dvs forandrer på ting enkelt og greit, og lager mini albumer. Vel så mini er de jo ikke da. Et mini album er et fotoalbum eller en journal/dagbok. Ja det er klipp og  lim, men det er så utrolig mye mere, alt fra  krakelerings maling, fuzzy cutting( finklipping), embossing, man lager ganske enkelt en bok fra bare papir. Man har ingen ferdig bok man klistrer ting inn i. Det er så utrolig morsomt å lage slike albumer til bildene fordi de  blir jo satt i et flott album og presenteres  da  på en helt annen måte. Straks mere interresant  å se bilder å da.
Så nå har  jeg begynt å menge meg på You tube. Har  lastet opp flere videoer der.

Shabbylishious design on You tube

Jeg har også vist frem noe av det jeg har solgt og noe ikke solgt der. Egentlig ganske kjekt det. Folk ser størrelse og kvalitet og utseende bedre enn på et vanlig  bilde egentlig. Minialbumene er supre til å spesial designes til  feks bilder fra en konfirmasjon, hvor  designet står i stil med  konfirmanten og den store dagens dekor. Hvor genialt er det da. Så utrolig mye mere  morsomt å vise frem.Jeg har selvsagt sendt ut invitasjoner til Mathias sin konfirmasjon. Siden det er gutt er fargespekteret litt mere  bundet. Nei det er ikke blått. Petroleum,svart og brunt er tema fargene i steampunk stil. Bordet skal også få en dæsj lime i seg når jeg dekorerer det tenker  jeg. Stilig og tøft sant.:) Guttongen er veldig fornøyd og da er jeg det også.

Well I am not all grumpy. I have made  myself occypied with other stuff while waiting for spring to come back. I am scrapbooking. I am not gonna repeat all that I wrote  in norwegian because it is  of non interesse for non norwegians really. But I am having so much fun. I am mostly into altered arts, well that you already know, and now also scrapbooking. I make minialbums. Presenting ones pictures in a mini is so much moore fun than putting them into plastic folders.

You all know much moore about scrapbooking than  most Norwegians. It is a fairly not much depeloped form for creativity here. It is not very popular either, because there is  not much focus on it. Most people in Norway have no clue who Tim Holtz is. He was  here a few weeks ago doing a show  in a shop. To far away from me, but I could almost have killed to se that show.


Bildet over  her er  bare en challenge prosjekt. Men slik kan et album side se ut. Lomme til å putte bilder i og en tag til å skrive på. Et slikt album er det fryktelig mye arbeide i men så verdt det. Kan jo selvsagt gjøres i shabby chic stil også.
Når jeg begynte på innlegget her ante  jeg ikke  hva jeg skulle skrive om. Haha. Ser jo hvordan det gikk. Fniis... 
Picture here is from a  challenge I am participating in over at scrapping carolina
Having lots of fun there.
When I started this post I had  no clue of what to write about. Look where that took me. Jada jadda bla bla.. Giggles:))


Nina paparazzi fotograferte i huset mitt tidligere her i vinter, da tok hun bilde av bilde kreasjonen min ovenfor her.  Kan tildels kalles scrapbooking, men jeg vil helst si det havner innenfor sjangeren altered arts. Hvilket betyr at man forandrer noe menat  det ikke mister sin orginale funksjon. Rammen er stadig en ramme, men speilet har blitt til et bilde som er litt utenfor altered arts, men likefullt.
De gamle porselens bitene kom min stedatter med til meg fordi hun tar  med seg alt mellom himmel og jord  hun tror jeg kan bruke til noe hver gang hun er i fjæra. :) Disse utrolig vakre bitene sa jeg jo ikke nei takk til, men tingen var å finne noe som de kunne brukes til. Så fikk jeg tak i dette stempelet og det passet så godt synes jeg, og siden jeg i hele vinter har hatt fullstendig rosa dilla så ble det stemplet og distresset med rosa og brunt, hvilket er en farge kombinasjon jeg simpelthen elsker.
Nå skal jeg  lese litt blogger igjen samt inn på You tube å se. Mange venner  har lastet opp mye fint igjen nå, så inspirasjonskilder går jeg aldri tom for.
Har du giddet å lese hele veien ned hit så bøyer jeg meg i støvet for deg. ;o)


My friend( link above) photographed my house earlier this winter, she also took a picture of my creation over here. I have had a thing for pink and brown together all winter ,and after wondering what to do with the old porcelain pieces my stepdaughter gave me the Tim Holtz stamp was the obvious choice after some consideration.  Toile, old MOp buttons, TH ink, pearls, glossy accent and clear rock candy crackele paint is some of that I used on theis piece of altered art.

Now I am off to You tube. I have  lots  of inspiration to llok at from my friends there again since I have been creating 24/7 the last days. If you manage read all the way down here, I bow in the dust for you. ;o)17 kommentarer:

 1. Hiiiiiiiiiiii,
  I love the egg.
  It's simply beautiful.
  Happy Easter and I hope, the snow will melt soon, brrrr.

  Sarina

  SvarSlett
 2. Dette er noe jeg aldri har prøvd, men blir litt av et kunstverk!
  Nydelig egg du har laget under her.
  Aprops vær, jeg satser på at vi går rett på sommeren etter dette...tidligst mulig over påske:O)
  Ha ei riktig god påske, klem fra mæ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er fryktelig morsomt skal jeg si deg. Jeg tror også på en pang vår. Håper det så inderlig pga konfirmasjonen og at festen skal holdes i hagen.

   Slett
 3. Your artwork is simply stunning!

  SvarSlett
  Svar
  1. Now you made me speechless. You are an artist a very good one yourself so this counts a lot. Thank you ever so much.

   Slett
 4. Skal si du er i gang med noe spennende og flott!!! Gleder meg til å se flere av prosjektene dine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Holder på å laste opp enda en video på You tube nå. Det ligger 10 videoer der fra før. Godt å se deg igjen. Så glad for at du blir bedre og bedre for hver dag. :) <3

   Slett
 5. Flink du er :) Selv har jeg desverre ikke tålmodighet til å sitte med sånne ting. Alt for utålmodig :D
  Ha en fin påske!
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 6. Hvor er dit æg dog bare smukt.
  Dine blomster, jeg købte for længe siden, bliver altid beundret.
  Vedr. toldregler... ordrer til Norge sendes pakket ind og som gave!
  No problemos!!

  God påske
  Birgitte

  SvarSlett
  Svar
  1. Nåh! Da bliver det hurtige en lidt annen sag. :D
   Tak for dine flote komplimenter. Sjov rosene blir beundret.
   Tak!

   Slett
 7. Skjønner godt du blir irritert, jeg! Fy søren.. Blir litt lang i maska når ting ikke blir som man jhar tenkt seg.
  Håper snøen forsvinner fort!!

  Nydelige innlegg under her også- du tryller jo! Lager de vakreste ting :-)

  Ønsker deg en god påske!

  Klemmer

  SvarSlett
  Svar
  1. Tryller. Ja den likte jeg jo å høre. Tusen tusen takk. Ja huff nok er nok. Det snør i skrivende stund også, det har snødd i fem dager. Jorda er heldigvis så varm at den ikke klarer å bygge seg opp til særlig mere enn 10 cm om gangen før det begynner å tine igjen. Men dette er surt. Veldig surt og jeg kjenner det stresser meg i forhold til konfirmasjonen. Vår onna tar en par uke i hagen,jeg trenger tid.

   Slett
 8. Mojo eller ikke,,,våren er på veg,,,det lover jeg!!
  Ønsker deg en fin påske!
  Klem fra Sol

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada våren er på vei den. Den har vært her, men ble satt litt tilbake.Det skal snu til uka. Mojoen kommer nok tilbake igjen:)

   Slett

koselige kommentarer.