mandag 30. januar 2012

Bloggifisert og førr

Endelig etter tre dagers stillhet er det omsider liv i denne kjærringa igjen. To dager til ende feiring av 40 års dagen min er årsaken til ingen blogging og bloggebesøk, jeg har hatt huset fullt av venner i hele helga og de som ikke var her var på telefonen i tilleg. Ergo null nix pc tid.
Det har vært mildt sagt en fantastisk opplevelse å fylle 40 selv om jeg gruet meg veldig til det. I hodet mitt er det stadig ei lita ei som gruer seg til å fylle førr, hun har ikke insettt at hun har blitt det, lever i benektelse på at sådan stygt noget kunne ha skjedd,  hvilket jeg synes er fullstendig latterlig. 40 er jo bare et tall og siden jeg tok en slik artig test på facebook som fortalte meg at jeg stadig er 25 år, så er jeg salig fornøyd. Det er nemlig huet som teller.


I påvente av at første gjest ankom fra Bergen på Fredag sprang jeg rundt i huset som var bloggifisert så det sang etter med kameraet og knipset.

Bloggifisering er noe som er føyset litt av hos noen ikke interiørbloggere. For en hagetulling/elendig husmor er det derimot det mest geniale som er oppfunnet. Skal man blogge må man ta seg litt sammen, ergo blir i det minste et lite  hjørne av huset "bloggifisert"  hver gang man skal blogge.
Hva vil det si å bloggifisere egentlig?
Det blir som å skjule de siste 20 åra av de førr.


Hårfarge( man har da selvsagt  hverken grå hår eller hybelkaniner!)

Negelakk ( kaffeflekker på bordene og eventuelle sørgmodige negler forsvinner)

Push up bh( gardinene og putene blir rista og hengt "rett" )

Hold in styrømpebukse( alt rotet blir gjemt vekk i en tilsynelatende til å sitte på puff, den er der dog egentlig bare for at det skal være mulig å rydde  på fem sekunder)


Siden undertegnende er petimeter når hun først kommer i gang er nå alle "puffer" tomme, ingenting  ligger skjult bak lure ting og alt er rent. Fra inners til ytterst. Man kan si det slik at huset fikk gjennomgå en grundigrensende spa behandling. At undertegnende nå er blitt så gammel at hun nå kjenner på at hun nok burde selv hatt den spa behandlinga på grunn av all ekstrem bloggifiseringa av huset er en annen sak.
( Kjære søte samboeren min hører du, siden jeg  ikke har fått gave av deg enda , så ønsker jeg  meg ekstremt mye spa og massasje nå altså!!!) I ni dager til enda har jeg ryddet og vasket hus. Det er strøkent. En høyst unaturlig ting å føle på for meg. Derfor jeg er så glad for at bloggifiseringen ble oppfunnet. For husmødre uten husmor gen er interiørblogging akkurat det som skal til for å dra meg i øra. Jeg sprang fra et rom til et annet i fire dager og  flyttet på ting, gikk aldri tomhendt, slik gikk det til at plutselig var alle eiendelene på det riktige rom. Så begynte jeg  å sortere alt. Badet tok en hel dag. hvem i hulesete trenger 50 negelakk, en fra 1998 til og med(!) den iz-no-more nå.  Alle skuffer og skap, krinkler og kroker ble ryddet. Det er så ryddig at jeg nesten blir kvalm av meg selv her.


Det føles dog veldig godt. Alt jeg må gjøre før det store 40 familie slaget her nå er å vaske gulv. Wt...?!?
Så merkelig. Bare det???! Tenk å bare kune ringe  "hei familie kaffeselskap her på Torsdag klokken...... "
Vel vitende  om at alt som må til er å bake en kake og vaske gulv. ( høøøøh?)
Utopi, som faktisk er realistisk her nå.


Etter at ryddinga var vel over ble alt vasket. Når alt var vasket begynte jeg å stæsje hus. Laget nye bilder til veggene også. Det var så snevert her og der. Nå har gamle tegninger og nye små kunstverk kommet på plass opp og frem fra de støvede hjørner igjen. Siden hjørnene ikke var støvet lenger så hadde de jo heller ikke noe der å gjøre liksom.


Det måtte omøbleres på veggene  uansett. En vegg var vekk det medførste domino effekt så nå har ting skifta plass både her og der, bortsett fra min elskende ramme vegg da. ( hvilket mormor synes  ikke noe om at jeg  ikke skal ha bilder i rammene. tsk tsk.... ;o)  )


Kjøkken oppussinga ga nye kameravinkler å prøve seg på.


Nye møbler var også kommet i hus og måtte foreeviges.


Og kjøkkenet måtte knipses litt mere det også... Jeg tar meg stadig i å bare gå utpå der  og stå å se, kan nesten ikke tro mine egne  førr- øyne. Har jeg grå stær eller no, jeg må se syner.. Neida. Jeg har splitter nytt kjøkken!


Det  kan hende man føler det litt som at trapper blir tunge og speil ikke er det elt store når man fyller førr. Jeg er ikke der. Jeg er  bare strålende fornøyd med at "intelligente" bher og strømpebukser finnes, at jeg nå finner igjen consealerene mine og at jeg selvsagt har farget håret igjen.En helt fantastisk feiring, med gode venner som fikk meg til å føle meg som ten million stars er over. Jeg skal stadig vekk være ten million stars, men jeg må bare ha kaffen min om morran først. Et gedigent slengkyss til alle som gratulerte meg på Lørdag. Det var voldsomt til action på facebook. Jeg rakk ikke å svare så mye fordi jeg jo hadde gjester, så på sin plass er et gedigent rungede Tusen takk!

Hilsen førr, smellfin, ryddig,vakker og bloggifisert. 

Please use the translator this time. :)

14 kommentarer:

 1. Gratulerer så mye. Har jammen fylt 42 her og det går fortsatt fint :))
  Nydelig hus du har.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen som var!!!..kan trøste deg med at de samme tankene er der om 20 år også:O)
  Skal si det var lekkert!!..,både huset og jenta;)
  Ha ei god uke videre, klemmings;)

  SvarSlett
 3. Bloggifisering er knallbra! Og det ble jo kjempeflott! :D (godt å høre at det ikke bare er jeg som sliter med det husmor-genet.. ;P)

  Gratulerer så mye med dagen, og bra at den ble feriret på storslåt vis!! Jeg er veldig for å feire bursdager :)

  Ha en fortreffelig uke :)

  SvarSlett
 4. looks soo lovely romantic here! many thanks for sharing. have a great day! di
  ;0)

  SvarSlett
 5. Hei! Gratulerer så masse med vel overstått 40 årsdag. Det er ein flott alder og du må bare kose deg alt du kan. Dette har eg god erfaring på (hihi!!)Nydelige bilder fra heimen din (som vanlig) Ha ein flott dag. Klem

  SvarSlett
 6. Lekre bilder fra heimen. :)
  Søt du er Line.
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 7. Forresten..

  Den vinduet du har brukt som bilderamme.

  Hvordan har du gjort det?? :) Har du beholdt glasset og satt inn bilder med fotopapir, eller hvordan? :)

  Har akkurat skiftet ett vindu i gangen var, og vi ønsker oss ett bilde der. Så da kom jeg på å bruke det gamle vinduet, med familiebilder inni, etter å ha sett bildet her hos deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bildene er skrevet ut på matt fotopapir og så limt forsiktig i kantene. Mengden kitt gjorde at jeg kunne gjøre det. Limet må være slik at dt blir gjennomsiktig slik at det ikke vises så godt. Glasset er behold ja..:)

   Slett
  2. Da får jeg ta inn igjen vinduet mitt og inspisere det :) håper det blir bra hos meg også :)

   Takk for svar :)

   Slett
 8. Gratulerer med vel overstått !!!
  Flotteste 40-åring!
  Nyt dagene og det aldeles nydelige kjøkkenet ditt !
  god klem Anne

  SvarSlett
 9. Åh så kose dere er. Tusen tusen takk! <3

  You are so lovely. Thank you so so much. :)

  SvarSlett
 10. oh my cathryn...your home is soo beautiful! finally..some room-size pictures. looks like a page right out of JDL to me! sigh...

  SvarSlett
 11. Gratulerer med vel overstått feiring! Du verden så flott kjøkkenet ditt ble, og resten av huset ser også helt fantastisk ut! Skikkelig romantisk!
  Ønsker deg en rolig og kreativ uke,
  Laila

  SvarSlett
 12. Gratulerer så mye med vel overstått! Det er ytterst deilig å være over førti....! Nydelig hus du har fått! Kjempekoselig! Takk for beundrende kommentarer på mitt siste blogginnlegg. Kjekt at du liker bildene mine!

  SvarSlett

koselige kommentarer.