onsdag 13. april 2011

Planter for interiørbloggere- Erteblomster

Tenkte at siden hagesesongen nå er sparket i gang kan jeg lage et innlegg om nettopp hage her på interiør bloggen også.
Ser det er veldig mange interiør bloggere som snuser litt på å det å holde på med hage utover det å ha Thuja i sinkspann utenfor inngangsdøra. Og bra er det. Det finnes veldig mange planter man kan prøve på som slett ikke er så vanskelige og som passer inn i den romantiske hagestilen.

Jeg har drevet med hage i mange  mange år. Jeg holder også foredrag om hagedesign, nærmere bestemt sammenplantinger. Det er noe som mange funderer veldig mye på. Og det er jo svært viktig for interiørbloggere å få ting til å passe sammen.  Moseplassen har laget fin post om erteblomster. Håper mange har fulgt oppfordringen hennes. Nesten ingenting er så romatisk som erteblomster. Og man trenger slett ikke ha en stor  hage for å få de til. Selv de  med  kun balkonghage kan glede seg over disse.

Har du ikke fått fatt i frø enda så har jeg en veldig fin nettside til det. Man kan handle frø for inntil 200Kroner uten at tollvesenet vil ha fingrene med i laget. Over det må man betale moms og tollavgift, noe vi kan unnvære ikke sant. :)


De er veldig service vennlige og man får mye  mere frø for 200 kroner enn om man handler på norsk frø firma eller norsk gartneri. De er svindyre nemlig.


Sorter jeg anbefaler er Matucana. Dette er en svært gammel sort., såkalt heritage som engelskmennene kaller gamle sorter. Gamle sorter dufter også mye mere enn de nyere kultivarene. Matucana på obelisken.For hvit, ja jeg antar noen vil ha hvit her inne. ;-) Så er White Supreme uovertruffen.På siden jeg linken til kan man søke etter farge. Nå er det å ha  bare lavendel farget rosa nusselig pellis farge og hvitt det de fleste interiørbloggene nok går etter i hagen. Men det finnes så utrolig mye mere.

De selger også noen som er flerårige. Altså perennials. De vil du ikke ha.
For ordens skyld, jeg tjerner ikke et rødt øre ved  å viderformidle dette. Jeg vil bare spre hageglede.

Dette er vel om ikke husken har forvitret helt Molly Rhilstone.  Hun blomstret så fint på obelisken sammen med Clematisene Etoile violette og Sødertalje.

Clematis er også noe for den romantiske hage, men det tar jeg i et litt senere innlegg.

Her er vårlykken stor nå. Jeg har begynt å rydde i drivhuset og renske bedene. Det er ingenting som slå haging for kropp og sjel og det er slett ikke så vanskelig.
Hvis du lurer på noe om hage så er du hjertelig velkommen til å stille meg spørsmål. Men da svarer jeg under innlegget slik at flere får ta del i svaret.

På med arbeidsbuksa igjen for en stakket stund, så blir det flere egg og  lage  og en kjapp tur til posten. Tenkes noen av mine egg skal helt til Island. :)


 Jeg har postet et lass bilder i hagebloggen min. Velkommen inn dit også. :)


8 kommentarer:

 1. Takk for et informativt innlegg :) Har allerede kjøpt flere sorter erteblomst-frø, og skal prøve å så for første gang i år :) Elsker den herlige duften av erteblomstene!
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 2. Nydelige blomster og takk for tips. Har faktisk aldri prøvd meg på erteblomster, men de er skikkelig dekorative. Gleder meg til du går løs på Clematisen;)

  SvarSlett
 3. Så du har en hageblogg også??? Ja, ja, jeg får ta med meg linken. Har to hager, en på campen og en hjemme. Ikke så veldig stort, men plass til roser og urter:DDDDDD Hjemme har jeg også en masse snegler, så i fjor fløy jeg rundt og fanget snegler og dumpet dem i ei bøtte med veisalt, før Gubben tømte bøtta i kloakken etter et par dager. Men jeg får lyst til å prøve erteblomster, selv om det er totalt ukjent for meg. Men finnes det ingenting som er bra av frøposer som vi får kjøpt her i Norge? Klemz

  SvarSlett
 4. Erteblomster er helt fantastisk nydelige! Pleier å ha en zinkbalje med sukkererter på terrassen hver sommer. Godt å spise og vakker blomstring. Tusen takk for den kjempefine kommentaren inne hos meg! Ble kjempeglad! :-)

  SvarSlett
 5. Erteblomser..et must hvert eneste år!
  Nydelige bilder og info om nettside,takk!
  Så gøy at eggene dine havner helt på Island!
  Jeg er så fornøyd med mitt.
  Får så mye skryt av det!
  Klem fra Anne

  SvarSlett
 6. Erteblomsten er så utrolig fin og dekorativ. tenkte jeg skulle prøve meg på den i år=)

  SvarSlett
 7. Så flotte bilder, tror jammen jeg skal prøve erteblomster i år. :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Hei =) 1000 takk for tipset:)) dette skal jeg jamen prøve =) Legger meg til som følger jeg, første gang jeg er her =) God påske ;)

  SvarSlett

koselige kommentarer.