fredag 22. april 2011

Kjærlighetsgave A gift of love

Just så. Nå henger jeg langt etter i lese poster i blogglandia her. Sorry jeg har vært stille. Så mye å gjøre. Driver stadig med  helomvending av huset. Så er det såing og  prikling av planter, så har våren kommet og  jeg gjør jo som jeg alltid gjør da, stryker rett på dør.
Gemalen kommer med formanende pekefinger. Spise frokost først ellers får du ikke gå ut. Halloo, skulle tro jeg er en spirrevipp på seks  uten matforstand.
Han har rett da men... ;-)

I morgen står to ting på min plan. Siden været er så fint skal grillen fyres opp før første gang. Eller det vil si det skal fyres opp i utepeisen. Vi har nemlig ikke noen lite grill akkurat. Får se om jeg får knipset noe av det  i morgen. :)

Så skal lekehuset mitt vaskes,kostes og pyntes. Lekehus? Jupp!
Gemalen bygget i 2008 verdes fineste  kjærlighets gave til meg. Noe jeg hadde ønsket meg i så mange  år.


Ja et drivhus.
Det er bygget med gjenbruks vinduer. Hele 24 stykk. Det var veldig mye arbeide. Jeg gjorde mye på det selv også. Når vi så flyttet hit kunne vi jo ikke  bare la huset stå igjen sant. Så vi tok det med oss. Vi flyttet hit i Desember 2008. Hele den vinteren og våren gikk jeg og ventet og ventet på at tiden skulle gå og at drivhuset skulle få komme  hjem til meg. Den ventetiden var veldig lang.


Men flyttet det fikk vi gjort. Det var en mildt sagt nervepirrende dag. Vi tok bilder og filmet!!  Hele seansen. Laget en post om det på hagebloggen min samme kveld som det ble flyttet. Det var ulidelig spennede for huset har glassvinduer ikke plast. Men ut på veien og hit skulle det.
Før du ser på innlegget, og det anbefaler jeg at du gjør, så hent deg noe godt å drikke, for om påskekrimmen ikke er spennende  nok tror jeg dette er det gitt. :-D

My greenhouse  is a labour of love from my beloved husband. He buildt the house for me because he knew how much I wished I had one. A wish that I have had for many years. A lot of hard work, oh yes I worked on it to of course, but he is the  masterbuilder of this.
We moved here in Desember 2008. Of course we could not leave  my greenhouse behind. We moved it! It was a nerve wrecking day to say it mildly. We documented it all for all to see and to remember. Things like this you just dont experience so many times in your life. :) Pst! Make a cup of coffe. This spellbounds you. :)

Houston we have touchdown

I am sorry this post I am linking to is in norwegian. I cant translate all of that. But I belive you will have absolutely no problem anderstanding it all anyways. ;.)At jeg koser meg her  inne er en understatement. Her er pottebenken min. Under gardinene gjemmer jeg alt rotet som ikke er så dekorativt men som er  nødvendig. Pelliser i bøtter og spann, dinger og dangser av mer eller mindre sær art.  Jeg ser det vakre i det utroligste ikke bare blomster.

That I enjoy myself in here is an understatement. Here  i pot up and work with my plants. Under the bench behind the curtains I hide all nessisarities thats is  not so pretty to look at. I got Pelargoniums in masses, quirky little things only I see the beauty of. I am a bit strange that way.

Blonder og rust er helt fantastisk sammen synes  jeg.
Lace and rust. Why not, it shure make your eyes go =0Vent nå litt. Et drivhus i en interiør blogg?? Bør være soleklart nå at dette slett ikke  bare er et drivhus. ;-)
Jeg bruker det som utestue også. Her sitter jeg under flakkende lys med  pledd på skuldrene , nyter et godt glass vin, og koser meg med interiørblader og hagebøker.

Hang on, a greenhouse in an interior blog? It should be quit clear really, this is not merly  just a greenhouse. It is  my escape. Here I sit under flikkering lights with a glas of wine and enjoy interior magazines and gardenbooks.I de store kassene vokser tomater seg søte og gode og  kan snavles når jeg har lyst på det.
Her har alt fra vin til sjokoladekaker blitt fortært, venner har skravlet til langt på natt og her rømmer jeg når dunk dunket fra tenåringene i huset blir for mye for meg.

In the big "boxes" grows  tomatos until they are ripe and sweet and I can eat on now and then when I feel like it.
Here has everything from chocolate cake to wine been enjoyed. Friends have chatted until the early hours and this is where I escape to when my teenagers music gets on my nerves. ;-)


Det er nesten ingen grenser på hva jeg  kan finne på å putte inn hit. En krans med  gammel rusten saugjerde fra hytta, en vakker engletrompet i knopp, Pelliser, ferieminner, en vakker stein som "mamma bare måtte få" , tørkede frøkapsler, eller et nostaglisk hageskilt.

There are almost no limits to what I can put inside my house. A wreath made of old rustic sheep fence,  A Brugmansia, holidays memories, or the  pretty stone  "mummy just had to have" ,my son ,-).


I dag har Lise og Mathias ( tenåringene)  vært i fjæra. Før de gikk ned spurte Lisepia så snedig. Hva vil du vil skal ta med?
Seriøst så hørtes det ut som hun skulle på butikken og lurte på om det var noe hun skulle kjøpe med til meg. Hihi.  Jeg smilte jo som ei sol, den jenta vet veldig godt hva jeg liker. Så når de  kom hjem hadde med seg en bøtte full av snodige drivved biter igjen. :) Heldig er jeg som har slike fantastiske omtenksomme barn.

Today the teenagers Lise and Mathias went to the beach. Before they left Lise asked me if she should bring me something, like she was going to the mall for shopping for me. She shure knows what I like that girl. When they came home they gave  me a bucket full of driftwood.
Lucky me for having such darling kids. :)


Det er mye igjen å gjøre på drivhuset. Vi flyttet jo og siden det så har jeg sprunget rundt med sennep i rompa for  å få hagen i stand. Men nå skal jeg bare kose meg. Vrooomen som jeg er  kjent for forsvinner jo aldri men kanskje jeg skal tusle bittelitt mere. Hm om jeg får det til da. ;-)  Gleder meg i allefall å prøve å gjøre ferdig huset i sommer. Vi skal også bygge en utestue, vi trenger en plass å spise i alt det grønne og et utekjøkken står høyt på ønskelista her nå.
Jeg er så glad for at jeg har slik en fantastisk mann og drivhus. 

There is stil a lot to do on the house. We  moved and since then I have vrooomed the garden to establish it. I am known to get a lot done in a very short time ( vrooom) but now I am looking forward to try to do things a  little bit slower and finish up some projects. A outdoor kitchen with seatings is high on my wishlist this year.
But for now. I enjoy the happiness of having such a wonderful husband and greenhouse.

16 kommentarer:

 1. det drivhuset tror jeg må være trøndelags mest sjarmerende drivhus; gleder emg til å besøke det!!!


  og du; det egget under her er fantastisk flott!! nydelig i brunt, du er flink til det meste du snuppa ;)

  SvarSlett
 2. Fantastisk flott drivhus! Snill mann du har :)

  SvarSlett
 3. O min hambe! Dette var litt av et drivhus. Stort og flott og med blondegardiner og greier. Må være kjekt å ha så stor uteplass, + handyman of course, så du kan få utløp for dine drømmer ;)

  Spirene på tomatfrøene mine er kjempelange, kan da ikke være normalt? De har bare ett sett blader mens stilken sikkert snart er ti cm. Gode råd mottas...må jeg så på nytt kanskje?

  Klem fra ho med de grønne fingrene

  SvarSlett
 4. For varmt og for lite lys. Ja det stemmer nok. Har satt dem på stua nå, og i morgen begynner jordpåkastelsen litt etter litt. Tusen takk! Kjekt å kjenne et orakel! ;)

  SvarSlett
 5. Wow!! såå nydelig drivhus/utestue!Måtte le litt ang. frokosten....samme her:)
  Mannen bygde utestue til meg for noen år siden, men uten vinduer,og bare 3 vegger....har lyst tilå forandre veldig på den i år - før utekjøkenet blir bygd:)) Må bare lirke å lure litt, for det er jo litt arbeid:)
  Ønsker deg en fortsatt fin påske!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 6. For et fantastisk flott drivhus/hagehus, må vere det fineste eg har sett. Ikkje rart at du trives godt her. Litt av ein flytteprosess !!!
  Ønsker deg ein fortsatt fin påske og kos deg i huset ditt. Klem.

  SvarSlett
 7. wow så lekkert. Jeg og vil ha. Får se om jeg får samboeren til å bygge et slikt kjærlighetshus til meg også.hehe
  Kos deg masse.
  Klem

  SvarSlett
 8. For et lekkert drivhus,dette skal jeg vise til gubben og smiske litt,kanskje jeg også får et sånt. Masse lekkert å se hos deg.
  Påskeklem.

  SvarSlett
 9. Beautiful and relaxing!
  Happy Easter~
  Hollie=)

  SvarSlett
 10. Så utrolig lekkert huset ditt er ..sukk..
  Det blir ikke noen tur til Chelsea Flower Show i år..men vet du..jeg tar meg bare en titt innom deg og det føles som lille chelsea..
  jeg nyyyyter..du er bare helt utrolig til å få det til!
  Påskeklem

  SvarSlett
 11. For et nydelig drivhus, var bare helt utrolig fint :))
  Hadde et drivhus i hagen når vi overtok huset vårt men da ville jeg slettes ikke ha det, kan tro jeg angrer nå :(

  Håper du har en fin påske
  Klem Mette :))

  SvarSlett
 12. Åhhh, jeg dåner! Så flott drivhus. Enda mere bensin på "ønsker meg sånn"bålet mitt. Nydelig utestue. Et paradis!!!

  SvarSlett
 13. Wow, det var lekkert!! Et slikt skulle jeg gjerne hatt selv, det var jo det lekreste drivhuset jeg har sett!..som et minihus eller dukkehus, som du kaller det:)
  Tida er virkelig inne for å sitte der nå, så kos deg masse, klem fra meg;)

  SvarSlett
 14. For et nydelig lekehus du har! :)

  SvarSlett
 15. I am so jealous!!
  What a wonderful greenhouse!!!!!

  SvarSlett

koselige kommentarer.