mandag 10. januar 2011

Januar

Januar er årets første måned og har 31 dager. Den er oppkalt etter den romerske guden Janus, romersk gud for all begynnelse. Guden har fått sitt navn etter det latinske ordet for dør (ianua), og symbolsk vil det si at januar er åpningsmåneden - «døra» til det nye året.

Det passer så godt i forhold til blog shopen min synes jeg. :)

 Tusen takk for så mange fine innspill på min forrige post. Jeg ble hakket klokere. Bloggen  er ferdig. Men jeg mangler headeren. Krangler med å lære meg  hvordan klippe fra en bit av et bilde, og  å legge biten på et annet bilde nemlig. Ikke helt enkelt å lære en gammel hund å gjø.
Kjære nånn hva er det jeg sammenligner meg selv med. Fniiis! :) Jaja øvelse gjør mester ikke sant. Navnet blir Shabbylishious shop. Enkelt og greit. De  kloke ordene  om å beholde på navnet er fulgt. :)Januar den kaldeste måneden i den nordlige  halvdel og den varmeste  i den sørlige  halvdel av jorden. En måned full av kontraster.
Ute fyker snøen mens inne sitter vi og hygger oss i varmen fra vedovnen. Det er også begynnelsen på det nye  året. Et år med blanke ark, forhåpninger og ønsker.
For de hagegale så er måneden starten på den nye hagesesongen. Ja tenk det, den begynner allrede i Januar. Jeg er sen med å så i år fordi jeg har sydd roser i stedet. ;-)
Det å se de små spirene bryte  jordoverflaten. Små for så å vokse seg opp og utfolde hjertebladene. Ja det aller første bladene heter hjerteblader. Synes det er så fint fordi i hver eneste  lille spire er glede håp og kjærlighet. Det gjør ventetiden kortere.
Ja de hagegal jubler gjerne  hurra! nå er det snart vår 1 Januar. Vi er heldige slik.


Lengsel etter sol og varme brer seg over blogglandia ser jeg. Alt fra sukk over snøføyk og meterhøye snøfonner til solgule kanner og andre funn.
Lengsel er også en glede. Lengsel er venten på noe vakkert, noe inspirerende og varmende.

En glede på denne årstiden for meg er å ta inn kvister fra hagen og drive dem frem. Spiller ingen rolle for meg  om de har blomster eller ei. Ja det kan like gjerne være en kvist Or fra grøftekanten. Det er jo snart fastelaven også, så det er på tide å begynne med det. En øvelses runde for å sjekke hvor lang tid forskjellige grener bruker er lurt. Fordi da kan man bruke det hele vårhalvåret og beregne tiden på de slik at man kan få mest mulig ut av grenene til rett tid, feks. fastelaven.

Og så passer det synes jeg  å skrive om slike liflige koselig håpefulle glade ting på en Mandag. For jeg er overbevist at da blir resten av uken like god også.


Ha en vidunderlig vidunderlig uke.
Klem!

8 kommentarer:

 1. Gleder meg til å se shoppen din!

  SvarSlett
 2. Ja nå er lengselen stor etter jord,spirer og vakre blomster. Jeg gleder meg til å begynne, men venter nok litt lengre før jeg sår. Spennende å se shoppen din. Rosene du lager er helt nydelige. Klem til deg og god uke til deg også.... Merethe

  SvarSlett
 3. Deilig å være litt hagegal..ikke sant?
  Takk for superkoselig innlegg!
  Gleder meg til å se shoppen din!
  Lykke til!
  Ønsker deg en fin ny uke !
  Klem Anne

  SvarSlett
 4. Heisan

  jeg gleder meg masse til shoppen din kommer..

  og øvelse gjør mester..

  Mens vi venter på våren ute .skaper vi vår inne med løkplanter.. herlig det og..

  ønsker deg en fin kveld..

  klememr 0))

  SvarSlett
 5. Veldig koselig innlegg på en mandag :) Tror du er veldig koselig også :)
  Skal jammen ut å plukke med meg noen greiner fra ei lerk som står utfor hos oss, så kan konglene pynte opp mens jeg venter på at kvistene skal spire :) Takk for inspirasjonen :)
  Klem fra Lise

  SvarSlett
 6. Så optimistisk innlegg,så trivelig og lese.
  Gleder meg til shoppen din er oppe og går.
  Vi hagegale, har mye og glede oss til fremover:)
  Klem Synnøve

  SvarSlett
 7. Gleder meg til den nye bloggen dim er ute på markedet!!

  Hage ønsker og gleder ja...nesten, men bare nesten så jeg blir litt grønn over at jeg bor så langt nord at det vårlige og grønne kommer til meg først i mai ;o/

  Klem Anna

  SvarSlett
 8. Jeg venter og venter på vår jeg og.. men tanken har ikke slått meg å begynne med hage forberedelser enda. Det var tidlig ;) Eller?
  Synes januar og februar er litt tunge mnd jeg.. selv om jeg har bursdag nå snart.. Men men.. snart vår =)

  Anya

  SvarSlett

koselige kommentarer.